دوره 13، شماره 39 - ( تير 1382 )                   جلد 13 شماره 39 صفحات 74-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nateghi G, Mohseni A. Frequency of mitral valve prolapse (MVP) in panic disorder patients referring to psychiatric clinic in 1998-1999 . J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (39) :71-74
ناطقی غلام رضا، محسنی اسداله. بررسی فراوانی پرولاپس دریچه میترال (MVP) در بیماران دچار اختلال دهشت مراجعه کننده به درمانگاه روانپزشکی در سال های 80-1377. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (39) :71-74

سابقه و هدف: بیماری دهشت PD (Panic Disorder) و پرولاپس دریچه میترال MVP (Mitral valve prolaps) دو اختلال نسبتا شایع هستند که در سال های اخیر، ارتباط بین آنها مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این سوال که آیا MVP در بیماران مبتلا به دهشت شایع تر از کل جمعیت است، هنوز به درستی پاسخ داده نشده است. به منظور پاسخ به این سوال، مطالعه مذکور طراحی و به انجام رسیده است.
مواد و روش ها: این تحقیق، یک مطالعه توصیفی است که در مراجعه کنندگان به درمانگاه اول پزشکی از فروردین 1377 لغایت شهریور 1380 به انجام رسیده است. بیمارانی که تشخیص اختلال دهشت در آنها بر مبنای ملاک های DSM-IV مورد تایید قرار می گرفت. توسط همکار کاردیولوژیست، تحت مطالعه بالینی و اکوکاردیوگرافیک قرار گرفته و از نظر احتمال وجود MVP بررسی می شدند.
یافته ها: در طی این مدت، 181 بیمار با اختلال دهشت مورد بررسی قرار گرفتند. از این تعداد 127 مورد (2/70%) زن و 54 مورد (8/29%) مرد بوده اند. میانگین سنی در آقایان، 26 سال و در خانم ها، 32.6 سال بوده است. در مجموع 69 مورد (1/38%) از بیماران بر اساس ملاک های Perloff، مبتلا بهMVP بوده اند.
استنتاج: به نظر می رسد MVP در افراد دچار اختلال دهشت، از شیوع نسبتا بالایی برخوردار است؛ در نتیجه معاینه قلبی بیمارانی که اختلال دهشت قطعی دارند، اقدام مفیدی خواهد بود.
متن کامل [PDF 151 kb]   (1921 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |