دوره 28، شماره 161 - ( خرداد 1397 )                   جلد 28 شماره 161 صفحات 132-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Izadi N, Malek M, Nabavi M. Prevalence of Restless Legs Syndrome and its Related Factors in Patients with Multiple Sclerosis. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (161) :127-132
ایزدی نازنین، ملک مریم، نبوی مسعود. بررسی شیوع سندرم پاهای بی قرار و عوامل مرتبط با آن در بیماران مولتیپل اسکلروزیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (161) :127-132

سابقه و هدف: سندرم پای بی قرار (Restless leg syndrome) (RLS) یک اختلال عصبی حسی- حرکتی میباشد. آگاهی نسبت به شیوع این سندرم در بین بیماران مولتیپل اسکلروزیس و شناخت عوامل مرتبط با آن میتواند در جهت ارتقای کیفیت زندگی این بیماران مفید باشد.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 300 بیمار مبتلا به MS مراجعهکننده به کلینیک جامعه MS صورت گرفت. بیماران به روش نمونهگیری تصادفی انتخاب و پس از معاینه پرسشنامههای مربوطه (دموگرافیک، مشخصات بیماری و پرسشنامه تشخیص RLS) تکمیل گردید.
یافتهها: فراوانی این سندرم در بین بیماران مولتیپل اسکلروزیس، 3/43 درصد بود. فاکتورهای همراه مشاهده شده شامل سن بالا، مدت زمان ابتلا، الگوی بیماری و میزان ناتوانی ناشی از بیماری MS بود.
استنتاج: بر اساس یافتههای مطالعه حاضر، RLS در بیماران مبتلا به MS شیوع بالایی دارد. بررسی RLS در ارزیابی روتین بیماران به ویژه در موارد شکایت از اختلال خواب و تشخیص و درمان به موقع آن میتواند منجر به ارتقاء کیفیت زندگی این افراد شود.