دوره 12، شماره 35 - ( تير 1381 )                   جلد 12 شماره 35 صفحات 14-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Razavi F, Maleknya N, Frazi B. A Survey on activity of cathepsin D enzyme in breast cancer patients as compare to the normal healthy individuals. . J Mazandaran Univ Med Sci 2002; 12 (35) :10-14
رضوی فخرالملوک، ملک نیا ناصر، فرازی بیژن. بررسی میزان فعالیت آنزیم کاتپسین D در بیماران مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با افراد سالم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1381; 12 (35) :10-14

سابقه و هدف: سرطان پستان مهمترین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان بوده و حدود 33 درصد کل سرطان ها در زنان را تشکیل می دهد. با توجه به این که بیش از یک سوم زنان مبتلا به سرطان پستان در مرحله پیشرفته این بیماری جهت درمان مراجعه می کنند، هدف از این بررسی تعیین روشی برای تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه آن می باشد.
مواد و روش ها: در این پژوهش، ابتدا آنزیم خام کاتپسین D از لوکوسیت ها جدا شده و سپس باکروماتوگرافی تعویض یون با 25DEAE- ، ابتدا اسید پروتئازها از بقیه آنزیم ها جدا شدند و سنجش میزان فعالیت آنزیم کاتپسین D و وجود بیشترین میزان فعالیت آنزیمی در ناحیه اسید پروتئازی، کروماتوگرافی حساس با سفادکس G-200 انجام شد. سپس با انطباق فراکسیون های محدوده پیک تک شارپ در ناحیه 280نانومتر با پیک تک آنزیمی و مشاهده باند تک به روی پلی اکریل آمید جداسازی آنزیم کامل گردید. این مراحل جداسازی و سنجش فعالیت آنزیم در بیمارستان امام خمینی تهران بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با افراد سالم (تست کنترل) انجام گرفت. سنجش فعالیت آنزیم با استفاده از روش اصلاح شده Anson انجام شد.
یافته ها: میانگین فعالیت آنزیم کاتپسین D درخون افراد مبتلا به سرطان پستان 37.42±2.56 و در افراد سالم (گروه شاهد) 11.94±1.011 به دست آمد که این اختلاف معنی دار می باشد (P>0.03).
استنتاج: با توجه به یافته های این پژوهش اندازه گیری آنزیم کاتپسین D به عنوان یک شاخص تشخیصی برای شناسایی زودرس افراد مبتلا به سرطان پستان می تواند مورد توجه قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |