دوره 26، شماره 138 - ( تیر 1395 )                   جلد 26 شماره 138 صفحات 95-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri F, Babaie A, Satari M, Ghorbani M. Effect of Short-term Consumption of White Grape on Oxidative Stress by Measuring the Serum Malondialdehyde and Total Antioxidant Capacity Levels in Overweight . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (138) :85-95
امیری فرزانه، بابایی آرش، ستاری محمد، قربانی محمود. ارزیابی تأثیر مصرف کوتاه مدت انگور سفید فخری روی استرس اکسیداتیو از طریق اندازه گیری میزان مالون دی آلدهید (MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدان تام (TAC) در زنان دارای اضافه وزن در ملایر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (138) :85-95

سابقه و هدف: رادیکال‌های آزاد عامل بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان سرطان می باشند. آنتی‌اکسیدان‌ها جاروب‌کننده‌های قوی رادیکال ‏های آزاد هستند. ظرفیت آنتی‌اکسیدان تام (TAC) نشان دهنده فعالیت کل آنتی‌اکسیدانی بدن است. عدم تعادل بین تولید رادیکا‌ل‌های آزاد و دفاع آنتی‌اکسیدانی در بدن منجر به ایجاد استرس اکسیداتیو و آسیب به سلول می‌گردد. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف انگور به عنوان میوه‌ای سرشار از آنتی اکسیدان، بر سطح سرمی MDA و TAC (شاخص‌های ارزیابی استرس اکسیداتی) می‌باشد.

مواد و روش‌ها: مطالعه مداخله ای از نوع نمونه گیری آسان است که به صورت تصادفی ساده بر روی 43 نفر از زنان دارای اضافه وزن در روستای جوراب از توابع شهرستان ملایر واقع در استان همدان، در سال 1394 انجام شد. در ابتدا ارتباط بین BMI و سن با سطح مالون دی آلدهید (MDA) و TAC سرم سنجیده شد. با توجه به معنی‌دار بودن سطح MDA و TAC با BMI و سن، جمعیت مورد مطالعه در 3 گروه با BMI (BMI1 (افراد دارای اضافه وزن)، BMI2 (افراد چاق) و BMI3 (افراد دارای چاقی شدید)) و رده سنی متفاوت دسته‌بندی شدند. سپس سطح MDA و TAC در این 3 گروه جمعیتی بعد از دو هفته متوالی عدم مصرف و مصرف انگور تازه، با تکنیک HPLC و الایزا ارزیابی شد.

یافته‌ها: مصرف انگور به طور قابل توجهی سطح MDA در گروه‏های BMI2 و BMI3 را به ترتیب در سطح معنی‌داری 05/0˂ p و 001/0 کاهش داد اما تاثیر قابل توجهی بر سطح MDA در گروه BMI1 نداشت و همچنین با مصرف انگور تأثیر معنی‌داری بر سطح TAC (05/0) مشاهده نشد.

استنتاج: مصرف انگـور در رژیم غذایی می‌‏توانـد مارکـرهای استرس اکسیداتیو را کاهش داده و موجب بهبود دفاع آنتی‌اکسیدانی ‏شود.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بيولوژي