دوره 22، شماره 87 - ( فروردین 1391 )                   جلد 22 شماره 87 صفحات 45-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagheri B, Varshochi F, Golshani S, Mokhberi V, Zahtab M, Khalilian A R. Investigating the Correlation between HbA1c with Monthly Mortality and Morbidity of ST Elevation Myocardial Infarction. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (87) :38-45
باقری بابک، ورشوچی فاطمه، گلشنی صمد، مخبری وحید، زهتاب محسن، خلیلیان علیرضا. بررسی همبستگی HbA1c با مرگ و میر و عوارض یک ماهه انفارکتوس میوکارد همراه با بالا بودن قطعه ST . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (87) :38-45

سابقه و هدف: HbA1c مارکری برای اندازه گیری متوسط قند خون در 2 تا 3 ماه گذشته است و به مقدار ناچیزی تحت تأثیر افزایش قند خون ناشی از استرس در جریان STEMI (ST Elevation Myocardial Infarction) قرار می‌گیرد. هدف این مطالعه بررسی رابطه سطح HbA1c با میزان بروز مرگ و میر و عوارض یک‌ماهه در بیماران STEMI انجام شد. مواد و روش‌ها: دراین مطالعه طولی 470 بیمار STEMI به دو گروه الف با 2/6 < HbA1c و گروه ب با 2/6 ≤ HbA1c تقسیم شدند. سپس میزان بروز مرگ و میر و عوارض یک‌ماهه STEMI در این بیماران مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: با افزایش سطح HbA1c از حد 2/6 میزان بروز مرگ و میر یک‌ماهه STEMI افزایش چشم‌گیری نداشت. اما میزان بروز EF کمتر از 50 درصد و بلوک شاخه راست افزایش معنی‌داری نشان داد. استنتاج: سطح HbA1c پیش‌بینی‌کننده مهمی برای مرگ و میر دربیماران STEMI نبود، ولی عامل خطر بالقوه برای بروز EF کمتر از 50 درصد و بلوک شاخه راست بود.
واژه‌های کلیدی: HbA1c، STEMI، مرگ و میر، عوارض
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |