دوره 22، شماره 87 - ( فروردین 1391 )                   جلد 22 شماره 87 صفحات 151-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaffari J. Prevalence of Aeroallergens in Skin Test of Asthma, Allergic Rhinitis, Eczema and Chronic Urticaria Patients in Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 22 (87) :139-151
غفاری جواد. آلرژن‌های هوایی در تست پوستی بیماران مبتلا به آسم، رینیت آلرژیک، اگزما و کهیر مزمن در ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (87) :139-151

آسم بیماری مزمن التهابی راه‌های تنفسی بوده که در دوران کودکی نسبتاً شایع می‌باشد. علایم بالینی این بیماری شامل سرفه، خس خس سینه و با شیوع کمتر تنگی نفس می‌باشد. رینیت آلرژیک بیماری التهابی مخاط بینی بوده و یک بیماری شایع در نقاط مختلف دنیا می‌باشد. شیوع این بیماری در تمام سنین در نواحی مختلف دنیا بین 10 تا 40 درصد در جمعیت عادی گزارش شده است. علایم بالینی آن به طور معمول شامل عطسه، خارش، گرفتگی و آبریزش بینی می‌باشند. علت این بیماری مولتی فاکتوریال می‌باشد. بسیاری از بیماران با کهیر مزمن نگران آن می‌باشند که عوامل مختلف آلرژن مثل آلرژن‌های هوایی و یا غذایی در ایجاد و تشدید بیماری آن‌ها نقش دارند.آلرژن‌های هوایی نقش مهمی در ایجاد و تشدید علایم بالینی بیماری‌های آلرژیک به‌خصوص بیماری آسم و رینیت آلرژیک دارند. به هرحال این عوامل با شدت کمتری در تشدید علایم بالینی بیماری‌های کهیر مزمن و اگزمای سرشتی نقش دارند. مطالعات مختلف صورت گرفته در ایران با تست پوستی پریک که تست استاندارد برای تشخیص آلرژن‌های هوایی می‌باشد حاکی از آن است در مناطق گرم و خشک که اکثر مناطق کشور ما را شامل می‌شود پولن‌ها از جمله چمن‌ها، علف‌های هرز و درختان از آلرژن های شایع می‌باشد اما در مناطق گرم و مرطوب از جمله در شمال کشور مایت‌ها یا هیره‌ها از شیوع بالاتری در بین انواع آلرژن‌ها برخوردار می‌باشند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |