دوره 27، شماره 157 - ( بهمن 1396 )                   جلد 27 شماره 157 صفحات 251-247 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maamouri G, Teimouri Bakharzi E, Banihashem A, Alizadeh Ghamsari A, ZakeriHamidi M, Boskabadi H. Methadone Poisoning in Children Hospitalized in Mashhad Imam Reza Hospital, 2012- 2013. J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (157) :247-251
معموری غلامعلی، تیموری باخرزی ادریس، بنی هاشم عبدالله، علیزاده قمصری آناهیتا، ذاکری حمیدی مریم، بسکابادی حسن. بررسی مسمومیت با متادون طی سال های 1391 تا 1392 در کودکان بستری در بخش کودکان بیمارستان امام رضا (ع) . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (157) :247-251

سابقه و هدف: مسمومیت با ترکیبات اوپیوئیدی از جمله مسمومیتهای خطرناک و شایع در کودکان کشور ماست. هف از انجام مطالعه حاضر، بررسی موارد مسمومیت با متادون در کودکان بستری در بیمارستان و تعیین الگوی مسمومیت است
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، 79 نفر از کودکانی که با شکایت مصرف متادون یا با علائم مسمومیت با اوپیوم به اورژانس بیمارستان امام رضا (ع) مراجعه کرده بودند و در بررسی ادراری، مسمومیت با متادون تأیید شده بود، با روش نمونهگیری در دسترس، وارد مطالعه شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته شامل اطلاعات فردی کودک بود. تجزیه و تحلیل دادهها با آزمونهای تی تست، خی-دو، پیرسون، من-ویتنی و تست دقیق فیشر انجام شد.
یافتهها: میانگین سنی بیماران، حدود 25/3 ±5 سال و فاصله شروع علائم از زمان مصرف متادون، 55 دقیقه بود. علائم بالینی عبارت بود از: خواب آلودگی 4/92 درصد، برادی پنه 5/83 درصد، مردمک میوتیک 6/64 درصد، تهوع و استفراغ 3/63 درصد و خارش 43 درصد. شایعترین یافتههای آزمایشگاهی، لکوسیتوز (9/41 درصد)، اسیدوز متابولیک (7/30 درصد)، افزایش CRP (6/28 درصد)، هیپرگلیسمی (7/11 درصد ) و هیپوناترمی (4 درصد) بود.
استنتاج: آموزش پیشگیری از مصرف اشتباهی متادون به والدین، ارجاع به موقع به مرکز درمانی در صورت بروز علائم مسمومیت و آموزش چگونگی نگهداری متادون توسط مراکز ترک اعتیاد در کاهش بروز مسمومیت با متادون موثر است.

واژه‌های کلیدی: متادون، مسمومیت، نالوکسان، کودکان
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: کودکان