دوره 27، شماره 158 - ( اسفند 1396 )                   جلد 27 شماره 158 صفحات 199-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

Koohi F, Safavi E, Nasirzadehm M. Effect of Alcoholic Euphorbia Cyparissias Extract on Histologic Alternation in Prostate and Seminal Vesicle in Diabetic Model . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (158) :193-199
کوهی فردین، صفوی اسماعیل، نصیر زاده محمد رضا. تاثیر عصاره الکلی افوربیا سیپاریسیاس بر تغییرات بافت پروستات و سمینال وزیکول ناشی از مدل دیابتی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (158) :193-199

سابقه و هدف: دیابت موجب سوء فعالیت سیستم تولیدمثلی از جمله اختلال در اسپرماتوژنز، کاهش تعداد اسپرم، تستوسترون سرم، حجم مایع سمینال و از بین رفتن میل جنسی میشود. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره الکلی افوربیا سیپاریسیاس بر تغییرات بافت پروستات و سمینال وزیکول موش صحرایی دیابتی میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه، تعداد 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در 3 گروه 10 تایی مطالعه شدند. گروهها شامل کنترل، دیابتیشده و تیمار بودند. گروه تیمار پس از ایجاد دیابت با داروی، عصاره الکلی گیاه فرفیون را با دوز mg/kg 500 به مدت 28 روز از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره تجویز عصاره، از گروههای مختلف نمونه بافت پروستات و سمینال وزیکول اخذ شد و برای مطالعه بافت شناسی زیر میکروسکوپ نوری آماده گردید.
یافتهها: یافتههای مورفولوژی بیانگر افزایش میزان ترشحات، افزایش قطر واحدهای ترشحی و نیز کاهش بافت همبند بینابینی در غدد پروستات و غدد وزیکولی در گروه تیمار در مقایسه با گروه دیابتی بود. نتایج هیستومورفومتری نیز نشانگر افزایش معنی دار ارتفاع اپیتلیوم و قطر توبولهای پروستات و افزایش ضخامت لایه عضلانی و ارتفاع اپیتلیوم غدد وزیکولی در گروه تیمار نسبت به گروه دیابتی بود (05/0 P<). همچنین مشخص گردید نسبت وزن غدد مورد مطالعه به وزن بدن در گروه تیمار در مقایسه با گروه دیابتی افزایش معنیداری داشت (05/0 P<).
استنتاج: این مطالعه نشان داد که تجویز عصاره الکلی افوربیا سیپاریسیاس از تغییرات بافتی غده پروستات و غدد وزیکولی ناشی از دیابت در موش صحرایی جلوگیری میکند

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بافت شناسي