دوره 27، شماره 152 - ( شهریور 1396 )                   جلد 27 شماره 152 صفحات 184-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tahmasebi Limooni S, Emami M, Ghiasi M. Viewpoint of Librarians in Babol, Ahvaz, and Shahid Beheshti Universities of Medical Sciences towards Pars Azarakhsh Digital Software: A Comparative Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (152) :175-184
طهماسبی لیمونی صفیه، امامی منیژه، قیاسی میترا. بررسی دیدگاه کتابداران دانشگاه های علوم پزشکی اهواز، بابل و شهید بهشتی نسبت به نرم افزار کتابخانه ای آذرخش: یک مطالعه تطبیقی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (152) :175-184

سابقه و هدف: امروزه ذخیره، پردازش و بازیابی اطلاعات جزء دغدغه‏های اساسی کتابخانه‏ها و مراکز اطلاع‏رسانی به‏شمار می‏روند. در این زمینه تعدادی از نرم افزارهای کتابخانه‌ای طراحی و به کار گرفته شده‌اند. مطالعه مقطعی حاضر با هدف بررسی دیدگاه کتابداران دانشگاه‏های علوم پزشکی اهواز، بابل و شهید‏ بهشتی تهران نسبت به امکانات نرم‏افزار کتابخانه‏ای تحت‏ وب آذرخش انجام ‏شده‏ است.
مواد و روشها: این پژوهش به صورت پیمایشی و با استفاده از یک پرسشنامه پیش‌ساخته با مقیاس لیکرت پنج امتیازی و با پایایی تایید شده (ضریب آلفای کرونباخ 822/0) اجرا شد. برای توصیف و تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها از نرم‏افزار SPSS 22 استفاده و سطح معنی‌داری آماری، 05/0< P در نظر گرفته شد.
یافتهها: از دید گاه تمامی شرکت کنندگان، امتیاز مربوط به سه مولفه ‏«قابلیت جستجو در انواع فیلدها»، «انواع دیگر قابلیت‏های جستجو» و «فرمول جستجو» کم تر از سطح متوسط و امتیاز مربوط به دو مولفه ‏«ویژگی های نمایش نتایج جستجو» و «امکانات کمکی» بیش تر از سطح متوسط بود. هم چنین ارزیابی کلی کتابداران هر سه دانشگاه در مورد نرم افزار یکسان بود (338/0= P).
استنتاج: در مجموع نرم افزار کتابخانهای تحت وب آذرخش طوری طراحی شده است که از کارآیی لازم در زمینههای ورود و ذخیره اطلاعات، یکپارچگی، محیط رابط و امکانات نمایش جستجو برای استفاده کتابداران و کاربران برخوردار است، ولی در زمینه صفحه قابلیت های جستجو و بازیابی نیاز به بازبینی دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: كتابداري و اطلاع رساني