دوره 27، شماره 150 - ( تیر 1396 )                   جلد 27 شماره 150 صفحات 175-170 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babamahmoodi F, Emadi S N, Haghshenas M, Rahmatpor Rokni G, Jamei M M, Yazdani Cherati J et al . Prevalence of Skin Lesions and Simultaneous Infectious Diseases in Hospitalized Patients with Viral Hepatitis in a Tertiary Referral Center, North of Iran . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (150) :170-175
بابامحمودی فرهنگ، عمادی سید ناصر، حق شناس محمدرضا، رحمت پور رکنی قاسم، جامعی میر محسن، یزدانی چراتی جمشید و همکاران.. بررسی تظاهرات پوستی و بیماری های عفونی همراه در بیماران مبتلا به هپاتیت های ویروسی بستری شده در یک بیمارستان ارجاعی در شمال ایران . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (150) :170-175

سابقه و هدف: هپاتیت حاد ویروسی یک عفونت سیستمیک است که عمدتاً کبد را مبتلا میسازد. مطالعه ما به بررسی شیوع تظاهرات پوستی و بیماریهای عفونی همراه در بیماران مبتلا به عفونت ویروس هپاتیت A، و B و و C مراجعهکننده به بیمارستان رازی قائم شهر در سال 94-1393 پرداخته است.

مواد و روشها: در این مطالعهی توصیفی گذشتهنگر، پرونده بیماران بستری که تشخیص بیماری هپاتیت برای آنان داده شده بود، از لحاظ وجود تظاهرات پوستی و بیماریهای عفونی همراه بررسی شد.

یافتهها: از 188 بیمار مبتلا به انواع هپاتیتهای ویروسی، در 16 بیمار علائم  ضایعات پوستی مشاهده گردید و در 35 بیمار ، عفونتهای دیگر به طور همزمان مشاهده گردید.

استنتاج: میزان تظاهرات پوستی در بیماران مبتلا به هپاتیت B  در بررسی ما از سایر انواع هپاتیتهای ویروسی بالاتر بوده است. همچنین درصد بالای بیماریهای عفونی مانند پنومونی و برونشیت در بیماران مبتلا به هپاتیتهای ویروسی نشان از کاهش توانایی سیستم ایمنی در مواجهه با سایر عوامل عفونی در این افراد میباشد.

واژه‌های کلیدی: تظاهرات پوستی، هپاتیت B، هپاتیت C
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: عفوني