دوره 26، شماره 142 - ( آبان 1395 )                   جلد 26 شماره 142 صفحات 258-254 | برگشت به فهرست نسخه ها

Molania T, Mousavi J, Ghorbani A, Shirzad A, Ghobadi F, Salehi M. Knowledge and Practice of General Dentists about Dental Management during Pregnancy . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 26 (142) :254-258
ملانیا طاهره، موسوی جابر، قربانی آناهیتا، شیرزاد آتنا، قبادی فاطمه، صالحی مائده. آگاهی و عملکرد دندانپزشکان عمومی شهر ساری در رابطه با تدابیر لازم در دوران بارداری . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (142) :254-258

سابقه و هدف: بهداشت دهان زنان باردار می‌تواند بر روی سلامت مادر و جنین موثر باشد. درمان‌های دندانپزشکی در این دوران نباید اثر سوئی بر روی جنین و مادر داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی آگاهی و عملکرد دندانپزشکان عمومی شهر ساری در مورد تدابیر دندانپزشکی در دوران بارداری می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه توصیفی، تعداد 114 دندانپزشک شهر ساری در سال 1394 با تکمیل پرسشنامه‌ای حاوی بیست سئوال (14 سئوال آگاهی و 6 سئوال عملکرد) در مورد تدابیر لازم در دوران بارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس داده‌ها توسط نرم‌افزار آماری SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: میانگین نمره نهایی دندانپزشکان 84/51 درصد بود. میانگین نمره نهایی با سن، جنس و سابقه کاری معنی‌دار بود (05/0< p). میزان آگاهی در زنان بالاتر از مردان بود و آگاهی با افزایش سن و سابقه کاری کاهش داشت.

استنتاج: آگاهی دندانپزشکان مورد مطالعه ما درباره تدابیر دندانپزشکی با افزایش سن و سابقه کاری کاهش داشت که بایستی با برنامه‌های آموزش مداوم نسبت به ارتقاء آن تلاش کرد.

واژه‌های کلیدی: بارداری، بهداشت دهان، آگاهی، عملکرد
نوع مطالعه: گزارش کوتاه |