دوره 20، شماره 75 - ( فروردین و اردیبهشت 1389 )                   جلد 20 شماره 75 صفحات 36-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Barzgarnejad A, Azadbakht M, Emadian O, Fattahi M. In vitro effect of juniper fruit extract on dissolutionof urinary stones. J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (75) :31-36
برزگر نژاد ایوب، آزادبخت محمد، عمادیان امید، فتاحی مهدیه. بررسی اثر عصاره هیدرو الکلی میوه گیاه سرو کوهی(Juniperus communis)بر انحلال سنگهای ادراری به سنگهای ادراری به صورت In vitro. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (75) :31-36

چکیده:   (19012 مشاهده)
سابقه و هدف : سنگ ادراری از شایعترین بیماری‌های دستگاه ادراری می‌باشد که شیوع حدود 10 تا 15 درصد دارد. باتوجه به عوارض جدی و درمان‌های پیچیده و همراه با عوارض و هزینه‌های سنگین روش‌های معمول درمان سنگ‌های ادراری، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر عصاره هیدورالکلی میوه گیاه سروکوهی بر انحلال سنگ‌های ادراری در شرایط in vitro انجام شد.
مواد و روش ها :در این مطالعه عصاره میوه گیاه سرو کوهی ((Juniperus communis با غلظت‌های μg/ml 200،500،1000 به صورت In vitro با سنگ‌های ادراری خارج شده از بدن بیماران که بیشترین مقدار ترکیب آنها به ترتیب کلسیم اگزالات و منیزیوم آمونیوم فسفات بود، مواجه شد و اثر آن بر انحلال سنگ‌ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله به روش ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها :در سنگ نوعA (به ترتیب حاوی کلسیم اگزالات60 درصد، کلسیم فسفات30 درصد، منیزیوم آمونیوم فسفات 10 درصد) وزن خشک پودر سنگ در گروه 1 (در مواجهه با نرمال سالین) mg 1400و در گروه‌های 4و5و6 (در مواجهه با غلظت‌های مختلف عصاره) به ترتیب1310و1240و1120 میلی‌گرم شده بود. که این کاهش وزن از لحاظ آماری معنی‌دار بود. از طرفی نسبت کلسیم اگزالات در مواجهه با نرمال سالین در محیط آبی 65 درصد بود در حالیکه پس از مواجهه با عصاره μg/ml 1000 میزان آن به 85 درصد رسیده بود. عصاره مذکور توانسته بود 20 درصد بیشتر کلسیم اگزالات سنگ را حل نماید.
استنتاج :نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی میوه گیاه سرو کوهی باعث حل شدن سنگ کلیه در محیط آزمایشگاهی می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |