Hassanzadeh F, Sadeghi H, Varshosaz J, Nikbakht Kashkooli H, Rostami M. Assessment of Chitosan Modified Nanoparticles, as Boron Carriers in BNCT . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 27 (156) :187-193
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9010-fa.html
حسن زاده فرشید، صادقی حسین، ورشوساز ژاله، نیکبخت کشکولی حافظ، رستمی محبوبه. تهیه و ارزیابی نانو ذرات کیتوزان حاوی بور به منظور کاربرد در روش درمانی گیر اندازی نوترونی بور برای درمان سرطان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (156) :187-193
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9010-fa.html
چکیده: (5813 مشاهده)
سابقه و هدف: روش درمانی گیراندازی نوترونی بور BNCT) (توانایی بالقوه ای در درمان سرطان گلیوما دارد. این روش بر پایه گیراندازی نوترون توسط اتمهای 10B که از لحاظ نظری توانایی از بین بردن گزینشی سلولهای تومور را دارد. در این پژوهش، نانو ذرات کیتوزان حاوی بور فنیل آلانین ( BPA) برای استفاده در BNCT ساخته شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، کونژوگههای کیتوزان/فولات و کیتوزان/فولات/استئارات تهیه و تایید ساختار شدند. نانو ذرات حاوی BPA با روش ژل شدن یونی ساخته و مشخصات فیزیکی و شیمیایی ذرات شامل سایز، پتانسیل سطح، اندکس پلی دیسپرسیتی به وسیله تکنیک DLS، کارایی بارگیری با استفاده از روش طیف سنجی UV-Vis و رهش BPA از نانو ذرات با استفاده از HPLC مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: BPA به صورت کمی در نانو ذرات بارگیری شده و مقدار رهش آن از نانو ذرات کیتوزان 51 درصد، برای کیتوزان/فولات 8/24 درصد و برای کیتوزان/فولات/استئارات 66 درصد میباشد.
استنتاج: با توجه به نتایج، دو نوع فرمولاسیون با نرخ رهش سریع و کند به دست آمد که انتخاب هر یک به طرح درمان یعنی مدت زمان تابش، مدت زمان لازم برای تحویل دارو به مغز، دز تابش و... بستگی دارد.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
داروسازی