دوره 27، شماره 151 - ( مرداد 1396 )                   جلد 27 شماره 151 صفحات 165-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sasani H, Mehrdadi N, Aminzadeh B, Takdastan A. Performance of Pilot-Scale Attached Growth Baffled Waste Stabilization Ponds in Coliform Removal . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (151) :155-165
ساسانی حسین، مهردادی ناصر، امین زاده بهنوش، تکدستان افشین. ارزیابی کارایی برکه های تثبیت بافلدار با رشد چسبیده در حذف کلی فرم ها در مقیاس پایلوت. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (151) :155-165

سابقه و هدف: برکههای تثبیت یکی از فرآیندهای متداول تصفیه فاضلاب به ویژه در مناطق گرمسیر میباشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر تعداد بافلها و سطح رشد چسبیده در بهبود بازدهی این فرآیند در حذف کلی فرمها بوده است.
مواد و روشها: این مطالعه تجربی در مقایس پایلوت و در مجاورت تصفیهخانه فاضلاب شهر اهواز انجام شد. پایلوت این تحقیق از یک سیستم شاهد و سه سیستم دیگر تشکیل شد. در سیستم شاهد دو برکه به صورت سری به هم متصل شدند. چیدمان و ابعاد سه سیستم دیگر مشابه سیستم شاهد بود با این تفاوت که برکههای سایر سیستمها به بافل و مدیای با بستر ثابت مجهز شدند. در مدت چهار ماه قابلیت سیستمها در حذف کلی فرمها در زمان ماندهای مختلف ارزیابی و ثابت مرگ باکتریها در هر برکه تعیین شد.
یافتهها: در مدت نمونهبرداری با میانگین زمان ماند 7/8 روز، بازده حذف کلی فرمها در سیستم شاهد به طور میانگین 69 درصد و در سیستم های دو، سه و چهار بافل به ترتیب 80، 84 و 86 درصد تعیین گردید. میانگین ثابت مرگ باکتریها در برکه اول سیستم شاهد 11/0 بر روز و با افزایش تعداد بافلها و بستههای مدیا به دو، سه و چهار به ترتیب 16/0، 17/0، 18/0 بر روز به دست آمد. به علاوه این ثابت در برکه دوم بیشتر از برکه اول به دست آمد.
استنتاج: استفاده از بافل و مدیای با بستر ثابت بازده کلی حذف کلی فرمها را بهبود داد . اثر سیستم دو و سه بافل در حذف کلی فرمها نسبت به سیستم شاهد قابل توجه و در قیاس با سیستم چهار بافل، از نظر اقتصادی موجهتر بود.

متن کامل [PDF 738 kb]   (1990 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست