دوره 27، شماره 154 - ( آبان 1396 )                   جلد 27 شماره 154 صفحات 37-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esmailii Z E, hayati roodbari N, mohammady gorji S, parivar K. Effect of Licorice Plant (Glycyrrhiza glabra ) on In vitro Maturation of Immature Oocytes and Embryonic Development in NMRI Mice. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (154) :26-37
اسمعیلی زکیه، حیاتی رودباری نسیم، محمدی گرجی سیمین، پریور کاظم. بررسی اثر عصاره گیاه شیرین‌بیان Glycyrrhiza glabra بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک‌های نارس موش نژاد NMRI و تکوین جنین‌های حاصل از آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (154) :26-37

سابقه و هدف: گیاه شیرین‌بیان گیاهی چندساله است که به ‌واسطه دارا بودن ترکیبات دارویی و غذایی مهم، در دنیا حائز اهمیت بوده و مورد توجه صنایع دارویی و غذایی قرار گرفته است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر عصاره شیرین بیان بر بلوغ آزمایشگاهی تخمکهای نارس موش نژاد NMRI میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه‌ی تجربی، حیوانات بهصورت تصادفی به پنج گروه کنترل، شم، تجربی 1، 2 و 3 تقسیم‌بندی شدند. جهت تحریک تخمک‌گذاری از هورمون PMSG به میزان ۵/۷ واحد بین‌المللی برای هر موش به‌صورت تزریق داخل صفاقی استفاده شد. موش‌های گروه کنترل فقط آب و غذای مخصوص موش‌ها دریافت کردند. به موش‌های گروه شم در طی 7 روز، روزانه 002/0 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن آب مقطر بهصورت گاواژ و به موش‌های سه گروه تجربی 1 و 2 و 3 در طی 7 روز، روزانه به ترتیب 001/0، 002/0 و 005/0میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره ی شیرین بیان از راه دهان به آن‌ها گاواژ شد. سپس موش‌های در روز 8 تشریح شدند. تخمدان‌های آن‌ها جدا شده وتخمکها جهت رسیدن به مرحله‌ی متافاز دو، طی 24 ساعت بررسی شدند. اووسیتهایی که در متافاز دو با اسپرمی که از موش نر به دست آورده شد، لقاح داده شد و بعد از 24 و 48 ساعت نتایج لقاح آزمایشگاهی تخمک (IVF) بررسی شد.
یافتهها: به دنبال مصرف عصاره‌ی گیاه شیرین‌بیان، تأثیرات مثبتی بر روی تعداد فولیکول‌ها، بلوغ تخمک‌ها، تعداد جنین دوسلولی و چهار سلولی در گروه تجربی دو و سه نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
استنتاج: نتایج فوق به دلیل خواص فیتواستروژنیک شیرین بیان نشان‌دهنده‌ی تأثیرات مفید این عصاره‌ بر بلوغ تخمک و باروری می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: زنان و زایمان و نازایی