دوره 16، شماره 51 - ( فروردین 1385 )                   جلد 16 شماره 51 صفحات 122-116 | برگشت به فهرست نسخه ها

Radpey B, Parsa T, Dabir S, Hoseini S, Heydarpour A, Nobahar M et al . Whole lung lavage under cardio pulmonary bypass in treatment of pediatric pulmonary alveolar proteinosis. J Mazandaran Univ Med Sci 2006; 16 (51) :116-122
رادپی بدیع الزمان، پارسا طاهره، دبیر شیده، حسینی سیدسعید، حیدرپور عوض، نوبهار محمدرضوان و همکاران.. لاواژ کامل ریه تحت بای پس کامل قلبی ریوی جهت درمان پولمونری آلوئولار پروتیینوزیس در کودکان (گزارش دو مورد - برای اولین بار در ایران). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1385; 16 (51) :116-122

پولمونری آلوئولار پروتیینوزیس (PAP) یک بیماری نادر ریه است که در آن سورفاکتانت به طور غیر معمول در جدار آلوئول های ریه تجمع یافته و سبب بروز علایم و مشکلات تنفسی می گردد درمان های متعدد برای این بیماری پیشنهاد شده است، اما تنها درمان مفید و موثر، لاواژ کامل ریه ها (WLL) تحت بیهوشی عمومی است. در بزرگسالان این کار با برقراری تهویه یک ریه و شستشوی متوالی ریه ها صورت می گیرد اما در کودکان کم سن این کار به دلیل اشکالات تکنیکی و فنی ممکن نمی باشد. این گزارش به شرح دو مورد لاواژ کامل ریه در کودک مبتلا به PAP تحت بای پس کامل قلبی عروقی که برای اولین بار در ایران و منطقه انجام می شود پرداخته است. لاواژ کامل ریه تحت بای پس کامل قلبی عروقی CPB در موارد لازم در ایران کاملا مقدور و موفق می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |