دوره 27، شماره 151 - ( مرداد 1396 )                   جلد 27 شماره 151 صفحات 23-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khodashenas Limoni S, Salimi F, Forouzandeh Moghaddam M. Designing pLEX-LAMP-DARPin Lentiviral Vector for Exression of HER2 Targeted DARPin on Exosome Surface. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (151) :12-23
خداشناس لیمونی شعبانعلی، سلیمی فاطمه، فروزنده مقدم مهدی. طراحی وکتور لنتی ویروسی pLEX-LAMP-DARPin جهت بیان دارپین هدفمند علیه HER2 در سطح اگزوزوم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (151) :12-23

سابقه و هدف: سلولهای زنده بهمنظور ارتباط با محیط اطرافشان نانوذرات اگزوزومی آزاد میکنند.امروزه اگزوزوم به عنوان حامل دارو در تحقیقات مطرح است. این ذرات را میتوان با بیان لیگاند مخصوص سرطان/بیماری هدفمند ساخت. پروتئین اتصالی غشا LAMP که در اگزوزوم بیان میشود بهترین انتخاب به عنوان نگهدارنده لیگاندی است که میتواند به رسپتورهای اختصاصی سلول هدف متصل گردد. هدف از این مطالعه طراحی وکتور لنتی ویروسی بوده است که حامل ژن کایمر جهت بیان پروتئین کایمر LAMP-DARPin در سطح اگزوزوم برای اتصال به گیرندههای HER2 در سطح سلولهای سرطانی است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی با RNA استخراج شده از ماهیچه اسکلتی موش cDNA سنتز گردید وبا پرایمرهای اختصاصی، ژن LAMP2b تکثیر گردید. با روش SOEing PCR دو سایت برش بین توالی کدکننده سیگنال پپتید وپپتید بالغ ایجاد شد وسپس در وکتور لنتی ویروسی pLEX کلون شد. ژن دارپین طراحی ،اپتیمایز ، سنتزودر وکتور pLEX-LAMP بین توالی سیگنال وپپتید بالغ کلون شد و کلونیگ با colony-PCR با تعیین توالی تایید شد.
یافتهها: ژل الکتروفورز محصول واکنش SOEing PCR، بیانگرتکثیر بخش کدکننده ژن LAMP2b است. بعد از کلونیگ وجداسازی پلاسمید از کلونهای مثبت ،تعیین توالی انجام شد که بلاست توالی در NCBI تایید کننده توالی ژن LAMP2b است.همچنین ورود توالی دارپین بین توالی پپتید سیگنال و پپتید بالغ بهوسیله الکتروفورز وتوالییابی تایید شد.
استنتاج: در این مطالعه وکتور لنتی ویروسی PLEX LAMP-DARPin طراحی گردید که با کمک آن می‌توان لیگاند دارپین را جهت هدفگیری سلول‌های سرطا نی HER2 مثبت در سطح اگزوزوم بیان نمود.

متن کامل [PDF 473 kb]   (2050 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی