دوره 26، شماره 144 - ( دی 1395 )                   جلد 26 شماره 144 صفحات 229-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kabodi S, Salimi E, Kavoussi H, Ebrahimi A, Ashtaria H, Rajabi Gilan N et al . Role of Body Image, Social Support and Religious Beliefs in Predicting Botox Cosmetic Surgery. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (144) :219-229
کبودی سیروس، سلیمی الیاس، کاوسی حسین، ابراهیمی علی، اشتریان حسین، رجبی گیلان نادر و همکاران.. نقش ابعاد تصویر بدنی، حمایت اجتماعی و اعتقادات مذهبی در پیش بینی انجام عمل زیبایی بوتاکس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (144) :219-229

سابقه و هدف: رشد روز افزون اعمال زیبایی خصوصاً بوتاکس در چند سال اخیر و تحقیقات اندک در خصوص عوامل پیش‌بینی‌کننده این نوع از عمل زیبایی، لزوم توجه بیش‌تر در این خصوص را ضروری ساخته است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش تصویر بدنی، حمایت اجتماعی و اعتقادات مذهبی در پیش بینی عضویت گروهی با توجه به انجام عمل زیبایی بوتاکس انجام گرفته است.

مواد و روش‌ها: مطالعه حاضریک بررسی علی مقایسه‌ای است که در سال1393 روی دوگروه متقاضی بوتاکس (330 نفر) وغیر متقاضی بوتاکس (310 نفر) از بین مراجعه‌کنندگان به مطب‌های پوست و زیبایی سطح شهر کرمانشاه به روش نمونه‌گیری در دسترس انجام شد. داده‌ها با استفاده از پرسش‌نامه‌های شدت ایمان مذهبی سانتا کلارا (1997)، حمایت اجتماعی درک شده زیمت (1988) و طرحواره ظاهری بدن‌کش (1990) جمع‌آوری شدند و با روش تحلیل ممیز مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که دو گروه از لحاظ متغیرهای پیش‌بین با یکدیگر تفاوت معنی‌داری داشتند(05/0>p). از بین متغیرهای پیش‌بین طرحواره ظاهر بدن با ضریب ساختاری 67/0، حمایت درک شده از طرف افراد مهم با ضریب ساختاری 43/0، حمایت درک شده از طرف خانواده با ضریب ساختاری 34/0- به ترتیب بیش‌ترین نقش را در پیش‌بینی انجام عمل زیبایی بوتاکس داشتند.

استنتاج: طرحواره ظاهر بدن، حمایت درک شده از طرف افراد مهم و حمایت درک شده از طرف خانواده در پیش‌بینی انجام عمل زیبایی نقش دارند.

متن کامل [PDF 703 kb]   (2043 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |