دوره 27، شماره 150 - ( تیر 1396 )                   جلد 27 شماره 150 صفحات 136-122 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiry D, Khalatbary A R, Hosseini H, Jafarpour H, Kashi Z. Relation between food habits and neuropathic complication in Diabetic patients: A Cross-sectional Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (150) :122-136
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9329-fa.html
نصیری داود، خلعتبری علیرضا، حسینی حمید، جعفرپور حامد، کاشی زهرا. ارتباط بین الگوی غذایی با عوارض نوروپاتی در بیماران دیابتی: یک مطالعه مقطعی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (150) :122-136

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9329-fa.html


چکیده:   (5888 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت یکی از شایعترین بیماریهای متابولیک است که از مهمترین عوارض آن، نوروپاتی میباشد. از سوی دیگر، اصلاح عادات غذایی به عنوان یکی از موثرترین و اقتصادیترین راههای پیشگیری از عوارض دیابت مطرح میباشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین الگوی غذایی با نوروپاتی دیابتی انجام شد.

مواد و روشها: مطالعه مشاهدهای حاضر با طراحی مقطعی بر روی 176 نفر از بیماران دیابتی دارای نوروپاتی مراجعهکننده به درمانگاه دیابت بیمارستان امام (ره) ساری به روش نمونهگیری در دسترس در سال 1395 انجام شد. ابزار جمعآوری اطلاعات شامل پرسشنامه الگوی غذایی، چک لیست عوارض نوروپاتی و سوالات مشخصات جمعیت شناختی بیماران بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمونهای کایدو، کروسکال والیس، منویتنی، ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی در سطح معنی‌داری 05/0 توسط نرم افزار SPSS.18 صورت گرفت.

یافتهها: نتایج مطالعه نشان داد به ترتیب 78 نفر (3/44 درصد) و 98 نفر (7/55 درصد) از بیماران دارای الگوی غذایی نامطلوب و تاحدودی مطلوب بودند. در خصوص عوارض نوروپاتی حسی، بیش ترین و کم ترین فراوانی مربوط به گزگز شدن اندام ها (3/93 درصد) و آتروفی بافت نرم پا (4/7 درصد) و در نوروپاتی اتونوم، اختلالات گوارشی (4/57 درصد) و سابقه سنکوب (8 درصد) بود. بین الگوی غذایی با تعدد عوارض نوروپاتی همبستگی منفی آماری وجود داشت (21/0-=r و 03/0=P).

استنتاج: طبق نتایج، عادات غذایی بیماران نیاز به اصلاح داشته و برخی از عوارض حسی و اتونوم در سطوح بالایی مشاهده شد. بنابراین هرگونه مداخله جهت پیشگیری از عوارض و پیشرفت آنها میبایست بر اصلاح الگوی غذایی، کاهش مطلوب قند خون و نیز اصلاح سبک زندگی متمرکز شود.

متن کامل [PDF 404 kb]   (1560 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داخلی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb