دوره 9، شماره 25 - ( زمستان 1378 )                   جلد 9 شماره 25 صفحات 24-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani M, Tavassoli Âshrafi A, Pooria A, Khalilian A. Comparison between mortality and Morbidity of transhiatal versus Transthoracic Esophagectomy in the treatment of Esophageal cancer . J Mazandaran Univ Med Sci 2000; 9 (25) :20-24
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-939-fa.html
زمانی محمد صادق، توسلی اشرفی احمد، پوریا علی، خلیلیان علیرضا. بررسی عوارض و مرگ و میر بیمارستانی تکنیک های جراحی رزکسیون مری به روش های ترانس هیاتال و ترانس توراسیک در درمان سرطان مری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1378; 9 (25) :20-24

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-939-fa.html


چکیده:   (23312 مشاهده)
سابقه و هدف :سرطان مری ازبیماریهای مهلک در دنیا محسوب می شود ودرایران به ویژه در شمال کشور ازشیوع بالایی برخوردار است.درمان اصلی این بیماری جراحی است ودوتکنیک رایج در درمان آن ازوفاژکتومی ترانس هیاتال (THË) و ترانس توراسیک (TTË)‌ می باشد که هر یک از این دو روش عوارض و مرگ و میر خاص خود را دارند و در نتایج حاصل از تحقیقات متعدد بین این دو روش تناقض وجود دارد.
مواد و روش ها : در این مطالعه که یک مطالعه رترواسپکتیو می باشد ،44 بیمار که طی سالهای1377-1374 به روش THË‌و TTË‌ تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. افراد دو گروه از نظر سن ، جنس ، مدت دیسفاژی ، درجه دیسفاژی ، مرحله بندی جراحی ، نوع پاتولوژی ، سابقه اعتیاد ، محل تومور و بیماریهای زمینه ای با یکدیگر همسان گردیدند، و مقایسه آماری نتایج با استفاده از آزمونT و Fisher‌ انجام پذیرفت.
نتایج : 24 بیمار به روش THË تحت عمل جراحی قرار گرفتند. از لحاظ عوارض ، دو گروه با هم تفاوت آماری معنی داری نداشتند ولی میزان مرگ و میر در گروه THË بیش از گروه TTË بود) 05/0 < (P . میزان ترانسفوزیون خون در گروه TTË‌ بیش از گروه THË‌بود) 01/0 < (P مدت زمان عمل جراحی در گروه TTË بطور واضحی طولانی تر از گروه THË‌ بود) 01/0 < (P ولی دو گروه فوق از لحاظ تعداد روزهای بستری در ÏÇÜ و تعداد کل روزهای بستری در بیمارستان و مدت NPÔ‌بودن با یکدیگر تفاوت آماری قابل توجهی نداشتند.
استنتاج : این مطالعه نشان داد که این دو روش از نظر عوارض ، تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر نداشته اند. ولی با توجه به بالابودن مرگ و میر در روش THË ، شاید با آموزش مناسب و استفاده از تکنیک TTË به جای THËدر مواردی که تومور به ارگانهای حیاتی چسبندگی دارد، بتوان از مرگ و میر عمل جراحی THË کاست.
متن کامل [PDF 143 kb]   (4233 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb