دوره 27، شماره 152 - ( شهریور 1396 )                   جلد 27 شماره 152 صفحات 116-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khani S, HamzehGardeshi Z, bozorgi N. A Review on Various Aspects of Male Involvement in Women's Sexual and Reproductive Health. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (152) :99-116
خانی صغری، حمزه گردشی زینب، بزرگی نسیم. مروری بر جنبه های مختلف مشارکت مردان در سلامت جنسی و باروری زنان . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (152) :99-116

سابقه و هدف: سلامت جنسی و باروری، تنها محدود به سنین باروری زنان نمیباشد، بلکه زندگی آنها را از تولد تا مرگ در بر میگیرد. توفیق برنامههای سلامت باروری و جنسی میتواند تحت تاثیر نگرش و عملکرد مردان باشد. هدف این مطالعه، مروری بر نقش مشارکت مردان در ارتقای سلامت جنسی و باروری زنان میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری، با استفاده از کلید واژههای مشارکت مردان، سلامت جنسی، سلامت باروری، سلامت زنان و زنان، جستجو در پایگاههای اطلاعاتی از قبیل Google scholar، Science direct، PubMed، SID Cochrane, Magiran, Scopus,، در محدوده سالهای 1990 تا 2016 و در بین مقالات فارسی و انگلیسی انجام شد. از 120 مقاله بهدست آمده، 65 مقاله مورد استفاده قرار گرفت.
یافتهها: 65 مقاله که در آن انواع مشارکت مردان و اثرات آن در سلامت جنسی و باروری زنان ذکر شده بود، در این مطالعه مروری وارد شدند و نتایج اصلی آن در 9 طبقه تقسیم شدند؛ 1) مشارکت مردان در تنظیم خانواده، 2) مراقبت دوران بارداری، 3) مراقبت از نوزاد و شیردهی، 4) بلوغ دختران، 5) خشونت در زندگی زنان، 6) تصمیمگیری و مراقبت بعد از سقط، 7) پیشگیری از ابتلای زن بهHIV، 8) در دوران یائسگی و میانسالی زنان و 9) در بیماریهای زنان مانند سرطان.
استنتاج: تاثیر مثبت مشارکت مردان در سلامت باروری و جنسی زنان، تقریباً در تمام مطالعات گزارش شده است. ارتقای سلامت زنان در این اموریک هدف جهانی است که می‌تواند با افزایش آگاهی مردان در مورد مسئولیت‌هایشان در این زمینه به دست آید.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: مامائی