دوره 26، شماره 145 - ( بهمن 1395 )                   جلد 26 شماره 145 صفحات 413-408 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kebriaee Z, Abolhassani M, Beshtar S, Rostami M, Sadeghi M. Vaginal Evisceration after Laparoscopic Hysterectomy: A Case Report. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 26 (145) :408-413
کبریایی زهرا، ابوالحسنی موسی، بشتر شقایق، رستمی محبوبه، صادقی مصطفی. پارگی کاف واژن به دنبال مقاربت، قبل از سن یائسگی و پس از عمل جراحی هیسترکتومی- گزارش یک مورد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1395; 26 (145) :408-413

پارگی کاف واژن پس از عمل جراحی هیسترکتومی در بیماران قبل از سن یائسگی و پرولاپس روده در طول مقاربت جنسی یک رویداد بسیار نادر می‌باشد. این پدیده به طور بالقوه خطرناک‌تر از هیسترکتومی است. هدف از این گزارش، بررسی بیماری است که قبل از سن یائسگی و به دنبال عمل جراحی هیسترکتومی، بر اثر مقاربت دچار پارگی واژن شده بودند. بیمار خانم 49 ساله‌ای بود که به دلیل خونریزی رحمی تحت عمل جراحی هیسترکتومی از طریق لاپاراسکوپی قرار گرفته بود. وی 51 روز پس از عمل جراحی، پس از یک الی دوبار نزدیکی پشت سرهم، بلافاصله دچار خونریزی واژینال شد. سپس بیمار طنابی (نخی) شبیه به روده که از واژن وی خارج شده بود، مشاهده نمود. طبق معاینات بالینی، بیمار دچار پارگی کاف واژن به طول 2-5/1 سانتی‌متر و پرولاپس روده از مدخل واژن شده بود.

وقوع پارگی کاف واژن پس از عمل جراحی هیسترکتومی یکی از وقایع بسیار نادر می‌باشد. برخلاف میزان اندک وقوع آن، این پدیده بایستی به عنوان یکی از عوارض تهدید کننده زندگی پس از عمل جراحی هیسترکتومی مورد توجه متخصصان جراحی قرار گیرد.

نوع مطالعه: گزارش مورد |