سابقه و هدف: ازگیل یک میوه خوراکی است که طب مدرن این گیاه را در درمان برخی بیماریها موثر دانسته است. مطالعهای مبنی بر فعالیت ضد باکتریایی این گیاه بر روی برخی باکتریها یافت نشده است. در این تحقیق فعالیت ضد باکتری عصاره هیدرو استنی برگ گیاه ازگیل در مقابل چند باکتری بررسی شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، برگهای گیاه ازگیل از شهرستان ساری جمعآوری شد. برگها در دمای اتاق خشک شده و به قطعات ریز خرد شدند. عصارهگیری با محلول هیدرو استنی 70 درصد به روش خیساندن انجام شد. ارزیابی میزان فنول و تانن تام موجود در آن با روش فولین سیوکالتیو صورت پذیرفت. اثر آنتیباکتریال آن نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت باکتریسیدی با روش Broth Dilution Test بررسی شد.
یافتهها: بازده عصارهگیری 20 درصد بود. محتوای تام فنلی عصاره به میزان 10 ± 90 میلیگرم معادل گالیک اسید (GAE) در گرم عصاره بر اساس منحنی استاندارد به دست آمد. میزان تانن تام نیز 4 ± 10 میلیگرم معادل تانیک اسید در گرم عصاره به دست آمد. این عصاره بیشترین اثر مهاری و باکتریسیدی را بر روی سوش کلبسیلا پنومونیه با MIC 0233/0 ± 333/3 میلی گرم بر میلی لیتر و MBC 065/0 ± 833/5 نشان داد. کمترین اثر مهاری بر روی سوش ویبریو کلرا با MIC048/0 ± 667/6 میلیگرم بر میلیلیتر و کمترین اثر باکتریسیدی بر روی سوشهای اشرشیا کلی و شیگلا دیسانتریه با MBC 042/0 ± 167/9 میلیگرم بر میلی لیتر به دست آمد.
استنتاج: عصاره برگ گیاه ازگیل اثرات آنتیباکتریال خوبی از خود نشان داد. بر این اساس گزینه مناسبی برای بیماری اسهال خونی میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |