دوره 28، شماره 167 - ( آذر 1397 )                   جلد 28 شماره 167 صفحات 20-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davoodi R, Ghandehari K, Ghayeni M R, Harirchian M H, Bahar vahdat H, Nezhad S, et al et al . Developing a National Guideline for Diagnosis, Treatment and Follow-up of Stroke . J Mazandaran Univ Med Sci 2018; 28 (167) :1-20
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9671-fa.html
داودی رزیتا، قندهاری کاویان، قینی محمدرضا، حریرچیان محمد حسین، بهار وحدت هومن، نژاد ساسان، و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران. و همکاران.. راهنمای بالینی کشوری برای مدیریت تشخیص، درمان و پیگیری بیماران سکته مغزی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (167) :1-20

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9671-fa.html


چکیده:   (3567 مشاهده)

سابقه و هدف: کمبود حد و مرزهای مشخص و استاندارد در زمینه ارجاع بیماران سکته مغزی، تشخیص بیماری، ارزیابیهای لازم، درمانهای موثر، لزوم مداخلات به موقع و بجا موجب ناهمگونی و تنوع ارائه خدمات در این مقوله گردیده است. این مطالعه، با هدف تعیین راهکارهای عملی و بومی برای کاربران هدف، انجام پذیرفت.
مواد و روشها: در شروع کار به منظور استخراج راهنماهای بالینی موجود در زمینه سکته مغزی پایگاههای اطلاعاتی و وبگاههای مرتبط مورد جستجو قرار گرفتند. پس از بررسی کیفیت و نقد راهنماهای بالینی بر پایه سیستم امتیازدهی Agree سه راهنمای بالینی انتخاب شدند. به منظور بومیسازی، جداولی طراحی گردید که در آنها توصیههای سه راهنمای بالینی منتخب در قالب سؤالات بالینی استخراج شد. شواهد پشتیبان هر توصیه بر اساس رفرنس ذکر شده در راهنمای بالینی مشخص شد و مقالات از نظر پیامدهای اولیه مورد مقایسه قرار گرفتند. هزینه مداخلات و عوارض جانبی و مزیت بالینی نیز مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت راهنمای بومی، پس از جمعبندی، قضاوت و اجماع اعضای پانل تخصصی و در قالب مرور مقالات، همراه با شواهد و توصیهها تدوین شدند.
یافتهها: نتایج حاصل از بررسیهای انجام شده در قالب توصیههای بالینی در سال 1395 ارائه شد. بهعنوان مثال کنترل دقیق قند خون و تب در بیماران با خونریزی ساب آراکنوئید آنوریسمال توصیه می شود.
استنتاج: با توجه به ارائه راهنمای بومی شده سکته مغزی برای جمعیت ایرانی، میتوان انتظار داشت با به کارگیری این راهنما، مدیریت بیماران از ﻏﺮﺑـﺎﻟﮕﺮﻱ، ﺍﺭﺟـﺎﻉ، ﺗﺸﺨﻴﺺ، ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻭ پیگیری استاندارد انجام شود.
 

متن کامل [PDF 659 kb]   (1599 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داخلی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb