دوره 20، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1389 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 252-244 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadat S J, Âli Mohammadi N, Âlamdari A. Phenomenological Study of Family and Social Relationships of Patients with Multiple Sclerosis. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 20 (1) :244-252
سادات سیدجواد، علیمحمدی نصراله، علمداری علی کرم. بررسی پدیدارشناسانه روابط خانوادگی و اجتماعی بیماران مبتلا به مولتیپل‌اسکلروزیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (1) :244-252

سابقه و هدف: دست‌یابی به تجارب بیماران مبتلا به مولتیپل‌اسکلروزیس در زمینه تأثیر بیماری بر روابط خانوادگی و اجتماعی، پیگیری مداخلات درمانی و اهمیت درک و شناخت پرستاران از این تجارب در برنامه‌ریزی‌های مراقبتی، هدف انجام این مطالعه بوده است مواد و روش‌ها: این پژوهش کیفی و به روش پدیده‌شناسی انجام شده است. مشارکت‌کنندگان در پژوهش 14 نفر بوده که از بین مراجعه‌کنندگان به انجمن مولتیپل‌اسکلروزیس اصفهان به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند. جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از مصاحبه عمیق و تفسیر داده‌ها به روش کلایزی انجام شده است. یافته‌ها: نتایج حاصل از این پژوهش را می‌توان در قالب چهار گروه ذیل روابط خانوادگی به هم ریخته، دگرگونی روابط اجتماعی، از هم گسیختگی شغلی و ناتوانی در تأمین هزینه زندگی به تصویر کشید. استنتاج: اکثر مشارکت‌کنندگان اظهار داشته‌اند که، اختلالات جسمی حاصل از بیماری منجر به ناتوانی در انجام کار و حرفه آنان و نهایتاً از دست دادن شغل می‌شود. از طرفی از دست دادن منبع درآمد موجب عدم تأمین هزینه زندگی خانواده‌شان و در مواردی موجب اختلال در روابط خانوادگی و اجتماعی گردیده بود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |