دوره 20، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1389 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 321-319 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagheri B, Mokhberi V, Golsheni S, Âkbari N. Cor triatriatum with pulmonary hypertension: A case report . J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 20 (1) :319-321
باقری بابک، مخبری وحید، گلشنی صمد، اکبری نگین. گزارش یک مورد کرتری اتریاتوم همراه با افزایش فشار شریان ریوی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (1) :319-321

چکیده:   (19827 مشاهده)
کرتری‌اتریاتوم (Çor triatriatum) یک بیماری مادرزادی نادر است که 1/0 درصد کل نقایص مادرزادی قلب را تشکیل می‌دهد و در نتیجه اختلال در جذب ورید ریوی مشترک بوده که باعث تقسیم دهلیز چپ توسط یک دیافراگم فیبروماسکولار به حفره فوقانی خلفی دریافت‌کننده جریان خون وریدهای ریوی و حفره تحتانی قدامی در بالای گوشک دهلیز چپ می‌شود. ارتباط بین دو حفره تقسیم شده دهلیز چپ ممکن است بزرگ، کوچک و یا بدون ارتباط باشد که این امر به اندازه حفره در دیافراگم بستگی دارد و تعیین‌کننده میزان انسداد بازگشتی وریدهای ریوی است. افزایش فشار ورید ریوی و مقاومت عروقی ریه ممکن است منجر به افزایش فشار شریان ریوی شود. گاهی کرتری اتریاتوم از نظر بالینی یک یافته تصادفی می‌باشد. بیماران با انسداد شدید مشابه تنگی ورید ریوی مادرزادی هستند. ما در اینجا یک مورد کرتری اتریاتوم با افزایش فشار شریان ریوی را که با شکایت تپش قلب و تنگی‌نفس به بیمارستان مراجعه نموده است، معرفی می‌کنیم. اکوی ترانس توراسیک انجام شد و داده‌ها با اکوی مری تایید شد. کاتتریزیشن افزایش فشار متوسط تا شدید شریان ریه را نشان داد ولی با توجه به غیر انسدادی بودن کرتری اتریاتوم وی، درمان جراحی ضرورت نداشته و به بیمار پیگیری با اکو توصیه شد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |