دوره 20، شماره 1 - ( ویژه نامه اسفند (شماره 1) 1389 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 64-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delirezh N, Âsadi B. Comparison of the Effect of TNF-α, MCM and Poly I:C in Maturation of Dendritic Cells. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 20 (1) :49-64
دلیرژ نوروز، اسدی بهناز. مقایسه تأثیر Tumor Necrosis Factor-α، Monocyte Conditioned Medium و polyinosinic-polycytidylic acid در بلوغ سلول‌های دندریتیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (1) :49-64

چکیده سابقه و هدف: برای تولید سلول‌های دندریتیک از مونوسیت‌های خون محیطی انسان، آزمایشگاه‌های مختلف عوامل بلوغ متفاوتی را به کار می‌برند. ما در این مطالعه تأثیر افزودن Poly(I-C) به عوامل بلوغ متداول یعنی MCM و TNF-α را در القاء پاسخ لنفوسیت‌های T مورد بررسی قرار دادیم. مواد و روش‌ها: مونوسیت‌های خون محیطی که پس از دو ساعت انکوباسیون در دمای C°37 به فلاسک کشت چسبیده بودند به مدت چهار روز در حضورGM-CSF و IL-4 کشت داده شده، در روز چهارم آنتی ژن توموری آلوژن و در روز پنجم عامل بلوغ شامل MCM و TNF-α به یک گروه و MCM، TNF-α و Poly(I-C) به گروه دیگر اضافه شد. مورفولوژی سلول‌های دندریتیک تولید شده با میکروسکوپ اینورت و فنوتیپ آن‌ها با استفاده از آنتی‌بادی‌های ضد CD14،CD83 و HLA-DR مورد ارزیابی قرار گرفت. عملکرد آن‌ها نیز از طریق سنجش قدرت فاگوسیتوز، القاء MLR و تولید سیتوکین توسط سلول‌های دندریتیک و لنفوسیت‌های T تحریک شده با آن‌ها صورت گرفت. یافته‌ها: بررسی نشان می‌دهد که در حضور MCM و TNF-α با و یا بدون Poly(I-C) سلول‌های دندریتیک با مورفولوژی یکسان تولید می‌شود. افزودن Poly(I-C) به عوامل بلوغ باعث کاهش بیان CD14 و افزایش بیان CD83 و HLA-DR می‌گردد. میزان MLR به مقدار اندکی افزایش یافته، درصد سلول‌های فاگوسیت‌کننده کاهش و در عوض MFI آن‌ها افزایش می‌یابد. از طرف دیگر افزودن Poly(I-C) باعث کاهش نسبت IL-10 به IL-12 در مایع رویی سلول‌های دندریتیک و کاهش نسبت IFN-γبه IL-4 در مایع رویی سلول‌های T تحریک شده با همان سلول‌های دندریتیک می‌گردد. استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد افزودن Poly(I-C) به MCM و TNF-α باعث بلوغ بیشتر سلول‌های دندریتیک و هدایت لنفوسیت‌های تحریک شده با این سلول‌ها به طرف TH2 می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: سلول‌های دندریتیک، MCM، TNF-α، poly (I-C)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |