دوره 27، شماره 148 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 27 شماره 148 صفحات 67-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vejdani-aram S, Fardmal J, Roshanaei G, Najafi-Vosough R, Mahjub H, Ghaleiha A. Identifying the Factors Influencing the Recurrence Time of Bipolar I Disorder Using Frailty Model . J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (148) :56-67
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9954-fa.html
وجدانی آرام سودابه، فردمال جواد، روشنایی قدرت اله، نجفی وثوق رویا، محجوب حسین، قلعه ایها علی. تعیین عوامل مؤثر بر زمان عود در بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی نوع یک با استفاده از مدل شکنندگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (148) :56-67

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-9954-fa.html


چکیده:   (11210 مشاهده)

سابقه و هدف: اختلال دوقطبی نوعی اختلال خلقی و یک بیماری روانی است که به دو نوع اختلال دوقطبی نوع یک و نوع دو بروز می‎کند. در صورتی که بیماران حداقل یک دوره مانیا را تجربه کنند، مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک هستند. اختلال دو قطبی نوع یک، بیماری شایع، مزمن و عود کننده است که عوامل مختلفی بر عود مجدد آن موثر است. هدف این مطالعه بررسی عوامل مؤثر بر عود بیماری در این بیماران با استفاده از مدل شکنندگی است.

مواد و روشها: این پژوهش شامل اطلاعات 268 بیمار مبتلا به اختلال دو قطبی نوع یک است که در بیمارستان فرشچیان همدان طی سال‌های 93-1387 بستری بودهاند. اطلاعات از طریق پرونده بیماران جمعآوری شد. بیمارانی که بیش از یک بار عود منجر به بستری شدن در بیمارستان داشتند، وارد مطالعه شدند. در مطالعه حاضر فاصله زمانی بین عودها در بیماران ثبت و مورد بررسی قرار گرفت. از مدل شکنندگی در بسته frailty pack نرمافزار R برای برازش مدل استفاده شده است.

یافتهها: میانگین (انحراف معیار) سن بیماران (56/11)10/34 سال بود و 160 نفر (7/72 درصد) مرد بودند. برای 268 بیمار مورد مطالعه، 696 مورد عود در طول دوره پیگیری رخ داد. تعداد دفعات عود بین دو تا هفت بار بود. همه بیماران حداقل دو بار عود را تجربه نمودند. نتایج برازش مدل شکنندگی تکه‌ای نشان داد که اثر متغیرهای سن، قومیت، محل سکونت، جرم و جنایت و نوع درمان بر زمان عود معنیدار هستند(05/0< P).

استنتاج: با توجه به این‎که عوامل زیادی شامل عوامل فردی و ویژگی‎های بیماری ممکن است بر عود و بازگشت بیماری اثرگذار باشد، لذا شناسایی این عوامل می‎تواند به پیشگیری یا کاهش بروز عود مجدد اختلال دوقطبی کمک کند.

متن کامل [PDF 355 kb]   (4357 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb