دوره 27، شماره 148 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 27 شماره 148 صفحات 44-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazari Ostad F, Hasanzadeh F, Mazlom S R, Malekzadeh J. Comparative Assessment of Time-related GCS and FOUR Scores Evaluation in Predicting Outcome in TBI Patients. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (148) :32-44
نظری استاد فاطمه، حسن زاده فرزانه، مظلوم سیدرضا، ملک زاده جواد. بررسی مقایسه ای تاثیر زمان ارزیابی دو معیار FOUR و GCS در پیشگویی پیامد بیماران با آسیب مغزی ناشی از تروما. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (148) :32-44

سابقه و هدف: آسیب مغزی ناشی از تروما (TBI)، یک معضل سلامتی عمومی در سراسر جهان میباشد. معیار GCS و FOUR از شایعترین ابزارهای مورد استفاده در این بیماران میباشند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر زمان ارزیابی دو معیار FOUR و GCS در پیشگویی پیامد بیماران با آسیب مغزی ناشی از تروما انجام شده است.

مواد و روشها: مطالعه مقطعی پیشگویی کننده حاضر بر روی 120 بیمار با آسیب مغزی ناشی از تروما و پذیرش شده در بخش مراقبت های ویژه انجام شد. دو معیار GCS و FOUR در 4 مرحله، شامل ساعت اول و سپس به ترتیب 24، 48 و 72 ساعت بعد از پذیرش بیماران، ارزیابی شد. برای آنالیز دادهها از نرم افزار SPSS مدل 22 و نرم افزار MedCalc مدل 13، استفاده شد. منحنی ROC، ارزش اخباری مثبت و منفی، حساسیت و ویژگی هر دو معیار برای پیشگویی پیامد بیماران محاسبه شد. پیامد بیماران با استفاده از معیار mRS، دو هفته بعد از بستری و برای بیمارانی که زودتر از این زمان مرخص میشدند، در زمان ترخیص، ارزیابی شد.

یافتهها: حساسیت و ویژگی معیار FOUR در پیشگویی پیامد بیماران برای مرحله اول، به ترتیب 80 درصد و 4/84 درصد، مرحله دوم 6/83 درصد و 2/92 درصد، مرحله سوم 2/83 درصد و 2/92 درصد و برای مرحله چهارم 4/96 درصد و 7/79 درصد محاسبه شد. برای GCS، این مقادیر برای مرحله اول به ترتیب 8/81 درصد و 6/90 درصد، مرحله دوم 3/87 درصد و 8/93 درصد، مرحله سوم 5/85 درصد و 8/93 درصد و برای مرحله چهارم 3/87 درصد و 8/93 درصد محاسبه شد.

استنتاج: زمان ارزیابی، تاثیر قابل توجهی در ارزش پیشگویی کننده دو معیار FOUR و GCS ندارد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |