دوره 27، شماره 148 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 27 شماره 148 صفحات 147-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shaker D, Fakhar M, Ziaei H, Hosseini S A, Gholami S. Prevalence of Blastocystis hominis in Individuals Attending Sari Health Centers, 2014. J Mazandaran Univ Med Sci 2017; 27 (148) :143-147
شاکر داود، فخار مهدی، ضیایی هزارجریبی هاجر، حسینی سید عبدالله، غلامی شیرزاد. بررسی شیوع انگل بلاستوسیس تیس هومینیس در افراد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان ساری در سال 1393. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1396; 27 (148) :143-147

سابقه و هدف: بلاستوسیستیس تک یاخته شایع روده ای با انتشار جهانی است. شیوع این انگل در کشورهای مختلف بسیار متفاوت گزارش شده است، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع بلاستوسیستیس در افراد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان ساری در سال 1393 انجام شد.

مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، 420 نمونه مدفوع از افراد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان ساری به مدت 8 ماه از اردبیهشت لغایت آذر 1393، جمعآوری گردید. نمونه ها با روشهای مستقیم، پارازیت تست (فرمالین اتر) و رنگ آمیزی گیمسا مورد بررسی قرار گرفتند.

یافتهها: از 420 نمونه، 245 نفر مرد بودند که 48 نفر از مردان (4/11 درصد) و 12 نفر از زنان (8/2 درصد) از نظر آلودگی با انگل بلاستوسیستیس مثبت بودند. شیوع تک یاخته در کل افراد مورد مطالعه 3/14 درصد بود. ارتباط معنیدار آماری بین شیوع انگل بلاستوسیستیس و جنسیت، سن، شغل، تماس با دام، سطح تحصیلات و محل سکونت مشاهده شد (05/0< p) اما رابطه معنیداری بین شیوع بلاستوسیستیس با نوع آب مصرفی، نفخ، اسهال و کاهش وزن یافت نشد.

استنتاج: ارتقـای سـطح آگاهی بهداشـتی فردی و اجتماعی، بهبـود وضیعت بهداشت محیط و تامین آب سالم بهداشتی میتواند در کاهش آلودگی به بلاستوسیستیس موثر باشد. همچنین بررسی آلودگی موارد انسانی از نظر بالینی، شناسایی ساب تایپهای انگل و انجام مطالعات برای شناسایی فاکتورهای موثر در بیماریزایی انگل توصیه میشود.

متن کامل [PDF 219 kb]   (1985 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت