چکیده: (6949 مشاهده)
سابقه و هدف: سالمندی در جامعه ایران رو به افزایش است و اطلاع از کیفیت زندگی سالمندان و متغیرهای مؤثر بر آن میتواند زمینه برنامهریزی صحیح برای ارتقاء سلامت این گروه سنی را فراهم کند. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی در جمعیت سالمند شهرستان آمل و عوامل جمعیت شناختی مرتبط با آن انجام پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی، که با مشارکت 450 نفر از سالمندان بالای 60 سال تحت پوشش شبکه بهداشت شهرستان آمل در سال 1396، انجام پذیرفت، نمونهگیری به روش خوشهای چند مرحلهای و به شکل تصادفی بر حسب ناحیه سکونت شهری/ روستایی، جنسیت و سن صورت گرفت. دادهها با استفاده از پرسشنامه کیفیت زندگی (SF-36) جمعآوری شد و با آزمونهای آماری t مستقل، One–Way ANOVA و رگرسیون چندگانه با استفاده از نرمافزار SPSS 24 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتیجه آزمون رگرسیون چند متغیره به روش همزمان (Enter) نشان داد که پنج متغیر شغل، سن، جنس، تحصیلات و منبع درآمد به ترتیب بیشترین سهم را در تغییرات کیفیت زندگی دارند (05/0 >P).
استنتاج: کیفیت زندگی در حد مطلوب و سلامت جسمانی سالمندان پایینتر از سلامت روانی بوده است و سالمندان 69–60 سال، متاهل، مرد، شاغل، سرپرست خانوار، دارای تحصیلات بالاتر، سالمندانی که با همراهان زندگی میکردند و همچنین سالمندانی که استقلال مالی داشتند، از کیفیت زندگی بالاتری برخوردار بودند.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
پزشکي اجتماعي