Sharafati Chaleshtori R, Rafieian Kopaei M, Rokni N, Mortezaei S, Sharafati Chaleshtori A. Antioxidant Activity of Zataria Multiflora Hydroalcoholic Extract and Its Antibacterial Effect on Staphylococcus Aureus. J Mazandaran Univ Med Sci 2012; 21 (1) :88-94
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2079-fa.html
شرافتی چالشتری رضا، رفیعیان کوپائی محمود، رکنی نوردهر، مرتضایی سیف الله، شرافتی چالشتری علی. بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره هیدرو الکلی آویشن شیرازی و اثر ضد میکروبی آن بر روی استافیلوکوکوس ارئوس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (1) :88-94
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-2079-fa.html
چکیده: (15304 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه یکی از روشهای نگهداری مواد غذایی، افزودن مواد نگهدارنده طبیعی به آنهاست. هدف از این مطالعه شناسایی خواص آنتی اکسیدانی عصاره هیدرو الکلی آویشن شیرازی و اثر ضد میکروبی آن بر روی استافیلوکوکوس ارئوس در همبرگر بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، پس از جمعآوری گیاه آویشن شیرازی، عصاره هیدرو الکلی آن تهیه شد. میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و فلاونولی کل به روش کلریمتری و خاصیت آنتیاکسیدانی به روش رنگ زدایی بتا کاروتن اندازهگیری شد. سپس تأثیر غلظتهای مختلف عصاره (صفر، 5/0 و 5/1 درصد) در دمای یخچالی (1±4 درجه سانتیگراد) بر روی رشد استافیلوکوکوس ارئوس در مدت زمان نگهداری معین (روز صفر، 1، 3، 6، 9 و 12) در همبرگر مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که محتوی فنول کل عصاره آویشن شیرازی 06/11±43/283 میلیگرم در گرم معادل اسید گالیک و محتوی فلاونوئید و فلاونول کل به ترتیب 50/4±23/131 و 67/5±92 میلیگرم در گرم معادل روتین بود. میزان فعالیت آنتیاکسیدانی نیز برابر4±71 درصد بود. همچنین عصاره آویشن شیرازی در شرایط یخچالی سبب مهار رشد باکتری استافیلوکوکوس ارئوس در همبرگر شد.
استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره آویشن شیرازی دارای اثر ضد باکتریایی بوده و میتواند به عنوان یک نگهدارنده ضد باکتریایی در همبرگر و سایر فرآوردههای گوشتی پیشنهاد گردد.