دوره 35، شماره 247 - ( مرداد 1404 )                   جلد 35 شماره 247 صفحات 48-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimzadeh G, Rezai M S, Samadi N, Jamalifar, Fazeli M R. Isolation and Characterization of a Helicobacter pylori Bacteriophage from a Sewage Sample at a Tertiary Hospital in Northern Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2025; 35 (247) :40-48
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21783-fa.html
رحیم زاده گلنار، رضایی محمدصادق، صمدی نسرین، جمالی فر حسین، فاضلی محمدرضا. جداسازی و توصیف باکتریوفاژ هلیکوباکترپیلوری از نمونه فاضلاب در بیمارستان سطح سه در شمال ایران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1404; 35 (247) :40-48

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-21783-fa.html


چکیده:   (75 مشاهده)
سابقه و هدف: هلیکوباکتر پیلوری یک باکتری گرم ‌منفی، میکروآئروفیل و مارپیچی ‌شکل است که به‌عنوان یکی از عوامل اصلی در بروز بیماری‌های گوارشی مانند گاستریت مزمن، زخم معده و دوازدهه و حتی سرطان معده شناخته می‌شود. شیوع بالای این عفونت در بسیاری از کشورها، به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه، و افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی این باکتری نسبت به درمان‌های رایج، موجب کاهش اثربخشی پروتکل‌های درمانی موجود شده است. در این راستا، استفاده از باکتریوفاژها به‌عنوان ویروس‌های اختصاصی علیه باکتری ها، می‌تواند رویکردی نوین، هدفمند و ایمن در درمان عفونت‌های مقاوم باشد. این مطالعه با هدف جداسازی و بررسی ویژگی‌های باکتریوفاژ مؤثر علیه هلیکوباکتر پیلوری طراحی و انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در یک مطالعه تجربی، نمونه فاضلاب از بیمارستان بوعلی سینا (مازندران) جمع‌آوری شد. پس از جداسازی، باکتریوفاژ با استفاده از روش spot test شناسایی و فعالیت لیتیک آن بررسی گردید. تیتر فاژ با روش
(
DLA Assay) تعیین شد. مرفولوژی فاژ با میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مشاهده و طبقه‌بندی گردید. همچنین پایداری فاژ در شرایط مختلف دما (۴، ۲۵، ۳۷ و ۵۵ درجه سانتی‌گراد) و (pH 3-9) مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافتهها: فاژ از خانواده پودوویریده با تیتر PFU/mL ۱۰ جداسازی شد. ساختار فاژ شامل سر ایکوزاهدرال و دم کوتاه غیر منقبض‌ شونده بود. تست spot وجود فعالیت لیتیک را تأیید کرد. فاژ در دمای ۳۷ درجه سانتی‌ گراد و pH برابر ۵ بیش ترین پایداری و فعالیت را از خود نشان داد.
استنتاج: با توجه به فعالیت لیتیک مؤثر و پایداری مناسب در شرایط فیزیولوژیک، باکتریوفاژ جداسازی‌ شده پتانسیل بالایی برای توسعه فاژتراپی علیه عفونت‌های ناشی از هلیکوباکتر پیلوری دارد. استفاده از این رویکرد می‌تواند راهکاری نوید بخش برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی در آینده باشد.

 
متن کامل [PDF 855 kb]   (43 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb