دوره 28، شماره 169 - ( بهمن 1397 )                   جلد 28 شماره 169 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahdavi M, Azadbakht M, Vahdati A, shokrzadeh M, Farhadi A, Davoodi A. Anticancer Effects of Senecionine and Senecio vulgaris L. on Prostate Cancer Cell Lines . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 28 (169) :1-13
مهدوی مرتضی، آزادبخت محمد، وحدتی اکبر، شکرزاده محمد، فرهادی ایوب، داوودی علی. بررسی اثرات ضد سرطانی سنه سیونین و پیرگیاه در رده های سلولی سرطانی پروستات . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1397; 28 (169) :1-13

سابقه و هدف: در این مطالعه، اثرات ترکیب سنه سیونین و عصاره پیرگیاه( Senecio vulgaris ) بر آپوپتوز و مهار سلولی ارزیابی شده است هم چنین سمیت سلولی آن‌ها بر روی سلول‌های سرطانی پروستات (PC3، DU145 و HGFs)، اثرات آنتی‌اکسیدانی و اثرات آن‌ها در بیان ژن‌های گیرنده‌های آندروژن(AR) و کلاسترین(CLU) نیز مورد بررسی قرارگرفته است.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع تجربی بوده است. سنه سیونین و عصاره اندام هوایی پیرگیاه تهیه شدند. سپس تغییرات مورفولوژیک ایجاد شده  توسط آن‌ها بر روی رده‌های سلولی سرطانی پروستات،‌ در محیط کشت DMEM F12 پس از 24، 48، 72، و 96 ساعت با میکروسکوپ معکوس  بررسی شدند. درصد زنده ماندن رده های سلولی و میزان آپوپتوز نیز به ترتیب توسط آزمون MTT و آنالیز فلوسایتومتری و چگونگی بیان ژنهای گیرنده AR و CLU با روش
Real-time PCR و هم چنین  نحوه متیلاسیون (methylation) ژن AR با تست بیسولفیت بررسی شدند.
یافتهها: نتایج بررسی سمیت سلولی نشان داد که پس از 24 ساعت تیمار با سنه سیونین، تغییرات مورفولوژیک در هر سه رده سلولی و در هریک از چهار غلظت  فوق مشاهده شد  به طوری که با گذشت زمان این تغییرات تشدید شدند. نتایج آزمون MTT نشان داد که سنه سیونین در غلظت μg/ml 50 و 500 دارای اثرات سایتوتوکسیک بر سلولهای سرطان پروستات PC3 و DU145 است.
استنتاج: بر اساس نتایج، عصاره اندام هوایی پیرگیاه در غلظت مذکور با کمترین آسیب به سلولهای طبیعی و تخریب و القای آپوپتوز سلولی با هدف درمان سرطان پروستات برای مطالعات in vivo پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: پیرگیاه، سرطان، سایتوتوکسیک، آپوپتوز
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داروسازی