Hashemi R, Ataee R A, Alishiri G H, Ghorbanalizadegan M, Mahabadi M, Najafi A. Molecular Detection of Bacterial Etiology of Rheumatoid Arthritis . J Mazandaran Univ Med Sci 2019; 29 (173) :33-39
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12459-fa.html
هاشمی رضا، عطایی رمضانعلی، علیشیری غلامحسین، قربانعلی زادگان مهدی، مهابادی مصطفی، نجفی علی. تشخیص مولکولی اتیولوژی باکتریایی بیماری آرتریت روماتوئید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1398; 29 (173) :33-39
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-12459-fa.html
چکیده: (3048 مشاهده)
سابقه و هدف: علل اتیولوژیک آرتریت روماتوئید بخوبی شناخته نشده است. هدف از این مطالعه کاربرد پرایمرهای عمومی و اختصاصی جهت ردیابی وجود باکتریها در خون و مایع مفصل بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، روش PCR برای شناسایی طیف وسیعی از باکتریها به طور عمومی و استافیلوکوک آرئوس به صورت اختصاصی طراحی شد. 95 نمونه مایع مفصلی و 100 نمونه خون که در دمای 80- درجه سانتیگراد نگهداری شده بودند، بررسی شدند. استخراج ژنوم انجام شد. از پرایمر عمومی برای تکثیر ژن 16SrRNA و از پرایمر اختصاصی برای تکثیر ژن nuc استافیلوکوکوس اورئوس استفاده شد. سپس محصول پرایمر اختصاصی تعیین توالی شد و نتایج به دست آمده ضمن بررسیهای مقایسهای به صورت توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد، از 95 نمونه مایع مفصل و 100 نمونه خون که در کشت باکتریولوژیک منفی گزارش شده بودند، به ترتیب 33 مورد (34 درصد) و 36 مورد (36 درصد درصد) وجود ژن عمومی 16Sr RNA ردیابی شدند. همچنین، به ترتیب در 21 مورد از نمونههای مایع مفصل و 1 مورد از نمونههای خون بیماران سویههای استافیلوکوکوس اورئوس مشاهده شد.
استنتاج: نتایج این مطالعه حاکی از وجود ژن 16SrRNA باکتریهای مختلف از جمله استافیلوکوکوس آرئوس در مایع مفصل و خون بیماران بود. با استناد به این نتایج احتمالاً بتوان بخش قابل توجهی از اتیولوژی بیماری آرتریت روماتوئید را توضیح داد و بر مبنای آن پروتکل درمانی را اصلاح نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
ميکروبيولوژي