دوره 30، شماره 193 - ( بهمن 1399 )                   جلد 30 شماره 193 صفحات 37-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shirvanirad S, Nikkhah A, Orvatinia M M, Ejtahed H, Sarhangi N, Aghaei Meybodi H R et al . The Microbiome in Precision Medicine: A New Approach to Cancer Treatment. J Mazandaran Univ Med Sci 2021; 30 (193) :21-37
شیروانی راد سلمان، نیک خواه امیر عباس، عروتی نیا محمد مهدی، اجتهد هانیه السادات، سرهنگی نگار، آقایی میبدی حمید رضا و همکاران.. میکروبیوم در پزشکی فرد محور: رویکردی نوین در درمان سرطان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1399; 30 (193) :21-37

پزشکی فرد محور یک رویکرد جدید در علم پزشکی با هدف فردیسازی درمان، کاهش عوارض جانبی دارو و هزینههای مراقبت سلامت است. پزشکی فرد محور همچنین قادر به حفظ سلامتی افراد با تنظیم ترکیب میکروارگانیسمهای (میکروبیوتای) بدن هر فرد با روش‌های اختصاصی است. به کل گونههای میکروبی موجود در بخشهای مختلف بدن یک فرد میکروبیوتا و مجموعه ژنهای آنها میکروبیوم گفته میشود. ترکیب میکروبیوتا اختصاصی هر فرد است و به فاکتورهای ژنتیکی و محیطی از جمله سبک زندگی و مصرف برخی از انواع داروها ارتباط دارد. روده انسان به شدت تحت تأثیر جوامع باکتریایی است. شواهد نشان میدهد که میکروبیوتای روده در ایجاد سرطانها دخیل است بنابراین میکروبیوتا نقش مهمی در حفظ سلامت انسان‌ها و کاهش خطر بیماری در محیطهای ناپایدار و هنگام تغییر شرایط ایفا میکند. بهطور کلی میکروبیوم بهعنوان بخشی جدایی ناپذیر از رویکرد پزشکی فرد محور در حال ظهور است زیرا نه تنها به تنوع بین فردی در تمام جنبههای بیماری کمک میکند بلکه نمایانگر یک فاکتور قابل تغییر است که میتواند به طور فزایندهای به عنوان یک هدف درمانی مورد توجه قرار گیرد، نتیجه بسیاری از بیماریهای مختلف را تغییر دهد و پاسخها و تحمل داروها را افزایش دهد.
در این مطالعه، اهمیت نقش میکروبیوتا و میکروبیوم در سرطان و عملکرد آنها بهعنوان نشانگرهای زیستی در رویکرد پزشکی فرد محور را مورد بررسی قرار دادیم.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ویژه نامه میکروبیوتا