دوره 31، شماره 205 - ( بهمن 1400 )                   جلد 31 شماره 205 صفحات 132-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haghani I, Kermani F, Shokohi T, Abastabar M, Ashrafi Khozani M, Hedayati M T. Mucormycosis: A Lethal Phenomenon in COVID-19 Patients: A Review of Diagnostic and Therapeutic Approaches. J Mazandaran Univ Med Sci 2022; 31 (205) :115-132
حقانی ایمان، کرمانی فیروزه، شکوهی طاهره، عباس تبار مهدی، اشرفی خوزانی مهتاب، هدایتی محمدتقی. موکورمایکوزیس، پدیده ای مرگبار در بیماران کووید 19: مروری بر رویکرد های تشخیصی و درمانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1400; 31 (205) :115-132

بیماری کووید-19، به‌طور ویرانگری در سراسر جهان در حال گسترش بوده، و تبدیل به یک بیماری همهگیر شده است. یکی از معضلات بیماران کووید-19 ابتلای همزمان به سایر عفونت‌های میکروبی نظیر عفونت‌های قارچی است که به‌طور جدی تهدیدکننده زندگی بیماران میباشند. موکورمایکوزیس یکی از این بیماری‌های قارچی فرصت طلب میباشد که به اشتباه به بیماری قارچ سیاه نیز معروف گشته است که موارد متعددی از آن در ایران و جهان گزارش شده است. در این مطالعه مروری غیر نظاممند قصد بر آن است که با مرور بر آخرین مطالعات دنیا و ایران در خصوص بروز بیماری موکورمایکوزیس در بیماران کووید-19 به شناخت بیشتر بیماری و عوامل مستعدکننده آن پرداخته شود. به‌طور کلی، بیماران مبتلا به کووید-19با بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت و یا تحت درمان با داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، بستری در ICU، و یا تحت تهویه مکانیکی تهاجمی در معرض ابتلا بیش‌تر به موکورمایکوزیس هستند. به این ترتیب، تشخیص زود هنگام و درمان به موقع در این دسته از بیماران مبتلا به کووید-19 میتواند در کاهش خطر ابتلا به موکورمایکوزیس و همچنین نجات جان افراد مبتلا موثر باشد.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: قارچ شناسي