دوره 32، شماره 218 - ( اسفند 1401 )                   جلد 32 شماره 218 صفحات 30-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Houshmand H, Ghaemi R, Alavi M, Houshmand G. Comparison of Seroflu and Seretide Inhalers on Spirometry Criteria and Clinical Symptoms in Patients with Severe and Moderate Asthma. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 32 (218) :22-30
هوشمند حمیدرضا، قائمی رضا، علوی محمد، هوشمند غلامرضا. مقایسه اسپری‌های سروفلو و سرتاید بر معیارهای اسپیرومتری و علائم بالینی بیماران مبتلا به آسم متوسط و شدید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1401; 32 (218) :22-30

سابقه و هدف: آسم یکی از شایعترین بیماریهای مزمن تنفسی است که در سه دهه گذشته شیوع بیشتری پیدا کرده است. سروفلو و سرتاید دو اسپری حاوی فلوتیکازون(یک کورتیکواستروئید ضد التهابی استنشاقی) و سالمترول (یک گشادکننده برونش طولانی اثر) هستند. این مطالعه با هدف مقایسه اثر اسپریهای سروفلو و سرتاید بر معیارهای اسپیرومتری و علائم بالینی کودکان مبتلا به آسم متوسط تا شدید انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه گذشته نگر مبتنی بر پرونده بیماران که در بیمارستان شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت، 42 کودک بیمار با محدوده سنی 6 تا 15 سال و سابقه آسم مداوم متوسط تا شدید که در سه ماه گذشته تحت درمان با سروفلو و سرتاید  قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات مطالعه شامل سن، جنس، علائم بالینی (مانند سرفه و تنگی نفس) و متغیرهای اسپیرومتری در چک لیستهای از پیش ساخته شده، ثبت شد. داده‌ها با نرم‌افزار 22SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: اگرچه تغییرات PEF و FEV1 به عنوان پارامترهای پاسخ درمانی قبل و بعد از درمان در هر دو گروه از نظر آماری معنی‌دار بود(0/05P<)، اما در مقایسه دو گروه تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد(0/05P>). هم‌چنین، درمان با سروفلو باعث تسکین بیشتر علائم بالینی از جمله سرفه، تنگی نفس متناوب، حملات روزانه و خس خس سینه نسبت به سرتاید پس از یک و سه ماه درمان شد(0/05P<).
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که اسپری‌های سروفلو و سرتاید به‌طور یکسان شاخص‌های اسپیرومتری را بهبود می‌بخشند، اگرچه درمان با سروفلو علائم بالینی بیماران را بیشتر از سرتاید کاهش می‌دهد.
واژه‌های کلیدی: آسم، سروفلو، سرتاید، اسپیرومتری، کودکان
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فارماکولوژی