دوره 33، شماره 222 - ( تیر 1402 )                   جلد 33 شماره 222 صفحات 30-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amini Kadijani B, Hashemi B, Mahdavi S R, Soleimani M. Effect of Gold Nanoparticles Conjugated with Folic Acid on the Absorption and Radiosensitization of Cervical Cancer Cells Under 6 MV Photon Irradiation. J Mazandaran Univ Med Sci 2023; 33 (222) :15-30
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19302-fa.html
امینی کادیجانی بهاره، هاشمی بیژن، مهدوی سید ربیع، سلیمانی مسعود. تاثیر نانوذرات طلای کانژوگه شده با اسید فولیک بر جذب و حساس‌کنندگی پرتوی سلول‌های سرطانی دهانه رحم تحت تابش فوتون‌های 6 مگاولتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1402; 33 (222) :15-30

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-19302-fa.html

سابقه و هدف: پرتودرمانی یکی از مهمترین روشهای درمان سرطان است. استفاده از نانوذرات فلزی هدفمند با افزایش اثر پرتوهای یونیزان بر سلول‌های سرطانی و کنترل اثر زیانبار پرتو بر سلول‌های سالم، عاملی موثر در کاهش عوارض جانبی پرتودرمانی است. هدف این مطالعه بررسی اثر هدفمندی نانوذرات طلای کانژوگه شده با اسید فولیک توسط لینکر آلبومین سرم گاوی در جذب و حساسکنندگی نانوذرات طلا در سلول‌های سرطانی HeLa در مقایسه با نانوذرت طلای غیرهدفمند است.
مواد و روشها: در این مطالعه، نانوذرات طلا توسط لینکر آلبومین سرم گاوی با اسید فولیک کانژوگه شد. اتصال آلبومین سرم گاوی و اسید فولیک به نانوذرات طلا با روش طیف سنجی فروسرخ بررسی شد. سنجش سمیتزایی با روش MTT انجام گرفت و بر اساس آن غلظت غیرسمی نانوذرات بهدست آمد. سپس اثر نانوذرات هدفمند سنتز شده بر میزان جذب و حساسکنندگی آنها بر روی سلول‌های HeLa ارزیابی شد.
یافتهها: غلظت غیر سمی نانوذرات برابر µg/ml 12 بهدست آمد. انکوباسیون سلول‌ها با این غلظت نانوذرات به‌مدت 2، 4 و 24 ساعت انجام گرفت و مشاهده شد در 4 ساعت میزان جذب نانوذرات هدفمند به چهار برابر میزان جذب نانوذرات غیرهدفمند می‌رسد. نسبت حساس‌کنندگی نانوذرات هدفمند و غیر هدفمند در سلول‌های مورد مطالعه تحت تابش فوتون‌های 6 مگاولتی به گروه کنترل (بدون نانوذرات) بهترتیب  0/02±32 /1  و 0/02±  19 /1  به‌دست آمد.
استنتاج: استفاده از لینکر آلبومین سرم گاوی برای هدفمند سازی نانوذرات طلا در افزایش جذب نانوذرات طلا و افزایش اثر پرتوی یونیزان بر سلول‌های HeLa تحت تابش فوتون‌های 6 مگاولتی تاثیر محسوسی دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فیزیک پزشکی