دوره 10، شماره 27 - ( تير 1379 )                   جلد 10 شماره 27 صفحات 53-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baba Mahmoodi F. Evaluation of Hepatitis B Antibody (HBS) Levels in Nursing Staff Of Gaemshahr Razi Hospital and it’s Variation With Duration Of Immunity Post HB Vaccination. . J Mazandaran Univ Med Sci 2000; 10 (27) :48-53
بابامحمودی فرهنگ. بررسی سطح آنتی بادی ضد ویروس هپاتیت B در کارکنان پرستاری بیمارستان رازی قائم شهر در تابستان 1378 و تغییرات آن با گذشت زمان از واکسینه شدن علیه این ویروس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1379; 10 (27) :48-53

سابقه و هدف: شیوع هپاتیت ب در آمریکا 5/0 - 1/0 درصد است و در ایران 5/6 - 6/1درصد می باشد. میزان تشکیل آنتی بادی 3 روز پس از تزریق واکسن 90 - 79 درصد گزارش شده است. سطح آنتی بادی با گذشت زمان نزول می کند و سن بالا تاثیر به سزایی در کاهش پاسخ به واکسن دارد. این تحقیق به منظور تعیین سطح آنتی بادی ضد آنتی ژن اس هپاتیت B بعد از تزریق واکسن علیه هپاتیت و میزان نزول آن با گذشت زمان در پرسنل پرستاری بیمارستان رازی قائم شهر انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت مقطعی در شهریور 1378 در بین 183 نفر از پرسنل پرستاری بیمارستان رازی قائم شهر انجام شد. به این صورت که 4cc خون از هر یک از افراد دریافت شد و همزمان سابقه واکسیناسیون آنها در پرسشنامه ای ثبت گردید. سپس با استفاده از کیت Euro و به روشELISA ، HBSAg و HBSAb نمونه ها به صورت کمی اندازه گیری شد.
نتایج
: 6/1 درصد از پرسنل +HBSAg بوده اند. 1/45 درصد از پرسنل سه نوبت، 1/13 درصد 2 نوبت و 9/10 درصد 1 نوبت واکسن دریافت کرده بودند که به ترتیب 86 درصد، 71 درصد و 55 درصدآنها آنتی بادی بالای10 mu/ml داشته اند. 9/21 درصد واکسن دریافت نکرده اند ولی 5/12 درصد آنها آنتی بادی بالای 10 mu/ml داشته اند. با گذشت زمان از تیتر آنتی بادی کم شده است به طوری که از 1/94 درصد در سال اول پس از تزریق، به 8/67 درصد در سال پنجم رسید و سن بالای 40 سال تأثیر منفی در تشکیل آنتی بادی داشته است.
استنتاج: سن بالا، دفعات تزریق واکسن در پاسخ به واکسن تاثیر به سزایی دارد و با گذشت زمان از تیتر آنتی بادی ضد HBS کم می شود که لزوم تزریق دوز بوستر را باید مدنظر قرار داد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |