دوره 10، شماره 28 - ( مهر 1379 )                   جلد 10 شماره 28 صفحات 74-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

صفار محمدجعفر. اسهال حاد و چگونگی برخورد با بیمار مبتلا به آن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1379; 10 (28) :58-74

اسهال دومین بیماری شایع دوران کودکی، و عامل مهم بیماری و مرگ و میر کودکان به ویژه در کشورهای جهان سوم می باشد. سالانه حدود 5/1 میلیارد مورد حمله بیماری و حدود 3-5 میلیون مورد مرگ در کودکان کمتر از 5 سال را سبب می گردد. عوامل بسیار زیادی، اعم از عفونی و غیرعفونی، در ایجاد اسهال نقش دارند. راه عمده انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر از طریق مدفوع به دهان (Fecal-Oral) در تماس مستقیم با همدیگر، یا با کمک موادغذایی و آب می باشد. دلایل بی شماری چون: سن کم، فقر ایمنی، سوء تغذیه، عدم استفاده از شیر مادر، شرایط نامناسب بهداشتی، نبود آب سالم، آگاهی ناکافی مادر، اقامت یا مسافرت به بعضی نواحی خاص، اقامت در مهد کودک و غیره، در افزایش بیماری دخیل می باشند. هنگام مواجهه با اسهال حاد، به ویژه اسهال عفونی و برخوردمناسب با آن،آشنایی با عوامل مختلف مولد بیماری، آگاهی از خصوصیات محیطی، شناخت فیزیوپاتولوژیک عوامل مختلف در ایجاد اسهال و فاکتورهای میزبان توام با علایم و نشانه های دقیق بیماری از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. هدف مقاله، آشنایی با اسهال حاد عفونی و نقش عوامل مختلف در ایجاد آن، راه های تشخیص و درمان مناسب می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |