Naghavian E, Abediankenari S, Rahmani Z, Nazari Z, Chabaki M, Alizadeh A, et al . Association of HLA-G Null Allele Polymorphism in Women with Threatened Abortion in Comparison with Control. J Mazandaran Univ Med Sci 2013; 22 (1) :2-7
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3445-fa.html
نقویان ابراهیم، عابدیان کناری سعید، رحمانی زهرا، نظری زینب، چباکی مینا، علیزاده احد، و همکاران.. بررسی ارتباط ژنوتیپ آلل NULL ژن HLA-G در زنان تهدید به سقط در مقایسه با گروه کنترل. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1391; 22 (1) :2-7
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3445-fa.html
چکیده: (11659 مشاهده)
سابقه و هدف: سقط جنین انواع مختلفی دارد که علل متفاوتی در ایجاد آن دخیل میباشند. یکی از دلایل سقط، مکانیسمهای ایمونولوژیک میباشد. مولکول HLA-G، یک مولکول غیر کلاسیک آنتیژنهای سازگاری نسجی کلاس یک با پلیمورفیسم محدود میباشد که عمدتاً برروی سلولهای تروفوبلاست جنینی ظاهر شده و از این رو گمان میرود تغییرات در این ژن درتولرانس بین مادر و جنین نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه، بررسی نقش ژنوتیپ آلل نول (Null) ژن HLA-G در زنان تهدید به سقط در مقایسه با گروه شاهد میباشد.
مواد و روشها: در یک مطالعه مورد شاهدی، نمونه خون محیطی 101 بیمار تهدید به سقط و 101خانم با بارداری طبیعی با کسب رضایت آگاهانه گرفته شد. پس از استخراج DNA، با استفاده از آنزیم محدودالأثر، واکنش زنجیرهای پلیمراز (RFLP PCR) انجام شد.
یافتهها: در این تحقیق 202 خانم تهدید به سقط و خانم حامله با بارداری طبیعی در سنین 17 تا 37 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. 59 درصد بیماران تهدید به سقط، ژنوتیپ هتروزیگوت و همچنین 25 درصد آنها ژنوتیپ هموزیگوت فانکشنال (غیر (null را نشان دادند که نسبت به افراد سالم تفاوت معنیداری داشت (001/0< p). در ژنوتیپ دیگر و همچنین آللها اختلاف معنیداری بین دو گروه مشاهده نشد (89/0= p).
استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که فراوانی ژنوتیپ هتروزیگوت و هموزیگوت فانکشنال ارتباط معنیداری با بیماران تهدید به سقط دارد و بنابراین پیشنهاد میشود غربالگری الل null در بیماران با سقط مکرر و تهدید به سقط به عنوان شاخصی برای پیشآگهی بیماری، مورد بررسی قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
ايمونولوژي