دوره 14، شماره 43 - ( تير 1383 )                   جلد 14 شماره 43 صفحات 39-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi H. A comparative study on the effect of ribaverin with and without IVIG (Intravenous imuneglobuliu) in treatment of Crimean- congo hemorrhagic Fever(CCHF) . J Mazandaran Univ Med Sci 2004; 14 (43) :33-39
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-378-fa.html
صالحی حسن. مقایسه اثر درمانی ریبا ویرین با و بدون ایمنوگلوبولین وریدی در درمان تب خون ریزی دهنده کریمه- کنگو (CCHF). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1383; 14 (43) :33-39

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-378-fa.html


چکیده:   (12223 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به بازپدیدی CCHF در ایران و مرگ و میر بالای آن، یافتن درمان های کمکی علاوه بر داروهای ضد ویروس می تواند در کاهش مرگ و میر آن موثر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی نقش گاماگلوبولین وریدی(IVIG) همراه با ریباویرین در کاهش عوارض و مرگ و میر این بیماری می باشد.
مواد و روش ها: از مجموع 40 نفر بیمار مبتلا به CCHF که با آزمون های سرولوژی به اثبات رسیدند، 12 نفر (30 درصد) ریباوریرین به اضافه گاماگلوبولین وریدی دریافت نمودند(گروه مورد)، و 28 نفر (70 درصد) تنها درمان استاندارد ریباویرین را دریافت نمودند (گروه شاهد) و به مدت 8 هفته از نظر قطع تب و سایر علایم بالینی و همچنین بهبودی علایم آزمایشگاهی WBC، شمارش پلاکت، آزمون های کبدی و همچنین میزان مرگ و میر، پیگیری و مقایسه شدند.
یافته ها: متوسط زمان قطع تب و سایر علایم بالینی در گروه مورد، 6/4 روز و در گروه شاهد، 03/5 روز بود که تفاوت معنی دار نبود(p=0.27) متوسط زمان طبیعی شدن WBC در گروه مورد، 6/3 روز و در گروه شاهد، 8/5 روز بود که تفاوت معنی دار بود(p=0.002) متوسط زمان طبیعی شدن آزمون های کبدی SGOT و SGPT در گروه مورد، 9/3 روز و در گروه شاهد، 5/7 روز بود و تفاوت معنی دار بود(p=0.001) میزان مرگ و میر در هر دو گروه، سه مورد بود و تفاوت معنی دار نبود(p=0.24) (آزمون (K2.
استنتاج: با توجه به این که تزریق گاماگلوبولین در کوتاه کردن دوره بیماری و کاهش علایم، موثر بوده, تفاوت قابل ملاحظه ای در میزان مرگ و میر به وجود نمی آورد و همچنین با توجه به گرانی این دارو، کاربرد آن در بیماری های ویروسی خون ریزی دهنده، نیاز به مطالعات بیش تر دارد.
متن کامل [PDF 161 kb]   (2128 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb