دوره 24، شماره 117 - ( مهر 1393 )                   جلد 24 شماره 117 صفحات 28-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi S M J, Janbabai G, Hashemi Soteh S M B, Shekarriz R, Mahdavi M R, Ghaemian A et al . Investigating Factor V Leiden and Prothrombin G20210A Gene Mutation in Relation with Acute Myocardial Infarction. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (117) :21-28
هاشمی پطرودی سید محمد جواد، جان بابایی قاسم، هاشمی سوته سید محمدباقر، شکرریز رامین، مهدوی محمدرضا، قائمیان علی و همکاران.. بررسی ارتباط فاکتور V لیدن و جهش ژن پروترومبین با سکته قلبی حاد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (117) :21-28

چکیده سابقه و هدف: سکته قلبی در افراد جوان پدیده شایعی نیست، اما به علت میزان بالای مرگ و میر ناشی از آن، مسائل روحی و روانی و اقتصادی زیادی همراه دارد. در این مطالعه ارتباط میان فاکتورهای ژنتیکی و غیر ژنتیکی با سکته قلبی حاد در افراد کم تر از 50 سال مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: مطالعه ی حاضراز نوع مورد- شاهدی بود که روی 101 بیمار کم تر از 50 سال با تشخیص سکته قلبی مراجعه کننده به بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا (س) ساری و 101 فرد به عنوان شاهد انجام گرفت. اطلاعات دموگرافیک RFLP-PCR لیدن و پروترومبین هر یک از بیماران و گروه شاهد با روش V و عوامل خطر ثبت شد و ژن های فاکتور مورد بررسی مولکولی قرار گرفت. 4 درصد ) و در یک / 94 درصد) نرمال، در 10 مورد هتروزیگوت ( 95 / لیدن در 191 نفر ( 55 -V یافته ها: ژن فاکتور 6 درصد ) و در گروه شاهد 3 بیمار / 0 درصد) گزارش شده بود . در گروه مورد 7 بیمار ( 9 / مورد نیز هوموزیگوت ( 49 نیز در 197 نفر G20210A جهش ژن پروترومبین .(p=0/ لیدن هتروزیگوت بودند ( 27 -V 2/97 درصد) از نظر فاکتور ) 2 درصد) هتروزیگوت گزارش شده بود که بین دو گروه / 97/5 درصد) از افراد مورد بررسی نرمال و تنها در 5 نفر ( 5 ) .(p=0/ اختلاف آماری معناداری مشاهده نشد ( 17 در این افراد نسبت به افراد نرمال (G20210A لیدن و پروترومبین V استنتاج: شیوع دو فاکتور ژنتیکی ( فاکتور اختلاف معنی داری نداشت. مطالعات بیشتر جهت لزوم بررسی این فاکتورها در این گروه سنی توصیه می گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ژنتیک