دوره 24، شماره 119 - ( آذر 1393 )                   جلد 24 شماره 119 صفحات 182-174 | برگشت به فهرست نسخه ها

alidadi H, Shokrzadeh M, Ahangar N. Frequency Evaluation of GSTM1 and GSTT1 Null Genotypes in a Healthy Population in Mazandaran Province. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (119) :174-182
علیدادی حدیث، شکرزاده محمد، آهنگر نعمت الله. بررسی فراوانی ژنوتیپ های حذف شده گلوتاتیون اس- ترانسفراز در یک جمعیت سالم استان مازندران T و 1 M1. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (119) :174-182

چکیده سم زدایی هستند و مسئول کاتالیز II خانواده ای از آنزیم های فاز (GSTs ) سابقه و هدف: گلوتاتیون اس ترانسفرازها کردن ترکیبات کارسینوژنیک و سایتوتوکسیک از طریق کنژوگه کردن آن ها با گلوتاتیون م ی باشند . این آنزیم ها سبب عدم تولید آنزیم و در نتیجه عدم فعالیت GSTT و 1 GSTM پلی مورفیک بوده و پلی مرفیسم های حذف شده 1 را در یک جمعیت سالم استان GSTT و 1 GSTM آنتی اکسیدانی می شود. در این مطالعه، ما فراوانی پلی مورفیسم های 1 مازندران مورد بررسی قرار دادیم. مواد و رو شها:. 250 داوطلب سالم غیر خویشاوند مازندرانی که در شهر ساری اقامت داشته و برای اهدا خون به سازمان انتقال خون مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه از نوع توصیفی- تجربی شدند. 5 سی سی نمونه خون محیطی از هر GSTT و 1 GSTM استخراج گردید. بررسی پلی مورفیسم های 1 DNGTM Plus با استفاده از کیت DNA فرد گرفته شده و انجام گرفت. Multiplex- PCR به روش nullGSTM یافته ها: نمونه های مورد بررسی شامل 210 مرد( 84 درصد) و 40 زن( 16 درصد) بودند. فراوانی ژنوتیپ های 1 در خانم ها و آقایان به ترتیب 60 و GSTM به ترتیب 54 و 30 درصد به دست آمد که میزان حذف برای ژنوتیپ 1 GSTT و 1 27 درصد بود . در هر دو ناحیه، / 42 و 6 / در خانم ها و آقایان به ترتیب 5 GSTT 52/85 درصد بود و برای حذف ژنوتیپ 1 .(p<0/ فراوانی ژنوتیپ های حذف شده به طور معنی داری در خان مها بالاتر از آقایان بود ( 05 در جمعیت استان مازندران شیوع نسبتاً بالایی داشته و GSTT و 1 GSTM استنتاج:. ژنوتیپ های حذف شده 1 می تواند عامل خطری برای ابتلا به برخی سرطان ها باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: سم شناسی