دوره 24، شماره 120 - ( دی 1393 )                   جلد 24 شماره 120 صفحات 100-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghoubzadeh Z, Safari R. Effect of Boiss Zataria Multiflora Essential Oil on Escherichia coli and Listeria monocytogenes Inoculated into Ground Silver Carp (Hypophthalmichthys molitrix). J Mazandaran Univ Med Sci. 2015; 24 (120) :100-107
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4869-fa.html
یعقوب زاده زهرا، صفری رضا. تأثیر اسانس آویشن شیرازی بر اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز تلقیح شده به گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاک . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران . 1393; 24 (120) :100-107

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4869-fa.html


چکیده:   (3269 مشاهده)
سابقه و هدف: اشرشیا کلی علت شایع مسمومیت غذایی است. سم ناشی از این باکتری، مخاط روده را تخریب می‌کند و باعث ایجاد دردهای شدید شکمی و اسهال می‌شود. لیستریا منوسایتوژنز عامل لیستریوزیس در حیوان و انسان بوده و از طریق غذاهای آلوده مانند پنیر، سبزی‌های خام، سالاد و ماهی به انسان منتقل می‌شود. با توجه به ‌احتمال بالای آلودگی ماهیان پرورشی به باکتری‌های اشرشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز، هدف مطالعه حاضر ارزیابی تأثیر اسانس آویشن شیرازی بر رفتار اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز در گوشت چرخ شده ماهی فیتوفاگ نگهداری شده در دمای C° 4 بوده است. مواد و روش‌ها: به نمونه‌های گوشت ماهی فیتوفاگ چرخ شده، دو باکتری اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز به ترتیب با لوگ 5/4 و 6/4 در هر گرم تلقیح شد، سپس تیمارهای آویشن شیرازی در دو غلظت 8/0 و 2/1 درصد به نمونه‌ها اضافه شدند. تمامی تیمارها و گروه شاهد (دارای باکتری و فاقد عصاره) در دمای یخچال برای مدت 72 ساعت نگهداری شدند. برای شمارش اشرشیا کلی و لیستریا منوسایتوژنز نیز از محیط‌های کشت EC کروم آگار و لیستریا سلکتیو کروم آگار استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد، غلظت 2/1 درصد آویشن دارای اثرات مهارکننده بیشتری نسبت به غلظت 8/0 درصد بوده ولی بااین‌وجود تأثیر آن بر اشرشیا کلی بهتر از لیستریا بوده و قادر به کاهش تعداد اشرشیا بعد از 48 ساعت است و اثر فوق نیز به‌صورت باکتری کشی بوده، طوری که در زمان‌های 48 و 72 ساعت هیچ‌گونه رشدی از اشرشیا مشاهده نشد. تأثیر غلظت‌های مورد استفاده آویشن بر لیستریا به‌صورت اثر بازدارندگی بوده است. استنتاج: نتیجه‌گیری کلی آنکه اسانس آویشن شیرازی واجد اثرات باکتری کشی علیه اشرشیا بوده ولی بااین‌وجود تأثیر آن بر لیستریا چندان چشمگیر نبوده است.
متن کامل [PDF 286 kb]   (1004 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: صنایع غذایی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb