دوره 25، شماره 126 - ( تیر 1394 )                   جلد 25 شماره 126 صفحات 110-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi Zenouz G, Esmi F, Zaboli A, Khafri S, Amiri Daneshvar F, Hedayati Marzbali M. Effect of Three Restorative Techniques on Gingival Microleakage of Silorane-based Composite in Class Restorations. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (126) :102-110
احمدی زنوز غزاله، اسمی فاطمه، زابلی امین، خفری ثریا، امیری دانشور فرشید، هدایتی مرزبالی مهدی. اثر سه روش مختلف ترمیم بر میزان ریزنشت جینجیوالی کامپوزیت با پایه سایلوران در ترمیم های کلاس II. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (126) :102-110

سابقه و هدف: ترمیم‌های کامپوزیت خلفی به دلیل انقباض ناشی از پلیمریزاسیون دچار ریزنشت می‌شوند. در سال‌های اخیر کامپوزیت‌های با پایه سایلوران که انقباض پایینی دارند جهت کاهش ریزنشت معرفی شده‌اند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر سه تکنیک پر کردن مختلف بر میزان ریزنشت جینجیوالی کامپوزیت با پایه سایلوران در ترمیم‌های کلاس IIمی‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی حفرات کلاس II در سطوح مزیال و دیستال 40 دندان پرمولر سالم انسانی تهیه شد. کف جینجیوال حفرات 1 میلی‌متر زیر محل اتصال مینا و عاج قرار داشت. اندازه حفرات در بعد باکولینگوال 3 میلی‌متر و در کف جینجیوال عمق اگزیال 5/1 میلی‌متر بود. نمونه‌ها به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. نمونه‌های گروه 1 (گروه کنترل) به صورت لایه لایه توسط کامپوزیت با پایه سایلوران (Filtek P90) ترمیم شدند. گروه‌های 4، 3 و 2 به ترتیب با تکنیک ساندویچ با استفاده از لاینرهای گلاس فایبر، کامپوزیت قابل سیلان و گلاس آینومر مدیفیه شده با رزین ترمیم شدند. پس از پرداخت ترمیم‌ها و ترموسایکلینگ نمونه‌ها به مدت یک هفته در محلول فوشین بازی 2 درصد قرار گرفتند. سپس ریزنشت ترمیم‌ها توسط استریومیکروسکوپ با بزرگنمایی 40 برابر بررسی شد یافته‌ها توسط آزمون کروسکال والیس آنالیز شدند (05/0< p). یافته‌ها: در آنالیز آماری هیچ تفاوت معنی‌داری بین ریزنشت گروه‌های مختلف نشان داده نشد (243/0= p). استنتاج: به کارگیری گلاس فایبر، کامپوزیت قابل سیلان و گلاس آینومر مدیفیه شده با رزین تاثیری در افزایش سیل لبه جینجیوال در ترمیم‌های کلاس II کامپوزیت با پایه سایلوران ندارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی