Mehdizadeh Moghadam R, Ahanjan M. The Germicidal Effect of Marjoram Alcoholic Extract on Staphylococcus aureus, E.coli, and Salmonella enterica. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (127) :119-123
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6086-fa.html
چکیده: (7216 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین سلامتی جوامع به لحاظ پیشگیری از بیماریها برخوردار بوده و گیاه مرزنجوش که از خانواده نعناییان به شمار میرود دارای خاصیت آنتیباکتریال زیادی بر روی میکروارگانیسمها میباشد.
مواد و روشها: در این پژوهش خاصیت ضد میکروبی عصاره الکلی (اتانولی و متانولی) گیاه مرزنجوش بر روی باکتریهای E.coli(atcc:25922) و Salmonlla enterica(atcc:13076) به روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت و حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت میکروبکشی به روش رقت در لوله اندازهگیری گردید
یافتهها: اندازهگیری حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت میکروبکشی عصاره اتانولی و متانولی بر روی E.coli با هم برابر بوده و به ترتیب 100و 120 میلیگرم بر میلیلیتر می باشد. این مقدار برای عصاره اتانولی و متانولی بر روی Salmonlla enterica با هم برابر بوده و به ترتیب 80 و 90 میلیگرم بر میلی لیتر به دست آمد.
استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره الکلی گیاه مرزنجوش خاصیت ضد باکتریایی خوبی داشته و در بین عصارههای الکلی، عصاره اتانولی موثرترین عصاره بوده و بیشترین و کمترین تاثیر را بر روی Salmonlla enterica و E.coli داشته است.
نوع مطالعه:
گزارش کوتاه |
موضوع مقاله:
ايمونولوژي