دوره 25، شماره 127 - ( مرداد 1394 )                   جلد 25 شماره 127 صفحات 123-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehdizadeh Moghadam R, Ahanjan M. The Germicidal Effect of Marjoram Alcoholic Extract on Staphylococcus aureus, E.coli, and Salmonella enterica. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (127) :119-123
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6086-fa.html
مهدی زاده مقدم رضا، آهنجان محمد. تعیین میزان میکروب کشی عصاره الکلی مرزنجوش بر روی E.coliوSalmonlla enterica . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (127) :119-123

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6086-fa.html


چکیده:   (7216 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاهان دارویی از ارزش و اهمیت خاصی در تأمین سلامتی جوامع به لحاظ پیشگیری از بیماری‌ها برخوردار بوده و گیاه مرزنجوش که از خانواده نعناییان به شمار می‌رود دارای خاصیت آنتی‌باکتریال زیادی بر روی میکروارگانیسم‌ها می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این پژوهش خاصیت ضد میکروبی عصاره الکلی (اتانولی و متانولی) گیاه مرزنجوش بر روی باکتری‌های E.coli(atcc:25922) و Salmonlla enterica(atcc:13076) به روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت و حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت میکروب‌کشی به روش رقت در لوله اندازه‌گیری گردید یافته‌ها: اندازه‌گیری حداقل غلظت مهار کنندگی و حداقل غلظت میکروب‌کشی عصاره اتانولی و متانولی بر روی E.coli با هم برابر بوده و به ترتیب 100و 120 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر می باشد. این مقدار برای عصاره اتانولی و متانولی بر روی Salmonlla enterica با هم برابر بوده و به ترتیب 80 و 90 میلی‌گرم بر میلی لیتر به دست آمد. استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره الکلی گیاه مرزنجوش خاصیت ضد باکتریایی خوبی داشته و در بین عصاره‌‌های الکلی، عصاره اتانولی موثرترین عصاره بوده و بیش‌ترین و کم‌ترین تاثیر را بر روی Salmonlla enterica و E.coli داشته است.
متن کامل [PDF 162 kb]   (2281 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: ايمونولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb