دوره 25، شماره 131 - ( آذر 1394 )                   جلد 25 شماره 131 صفحات 164-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naghibi A, Hamidi M. Attitude of Youth towards Marriage in Qaemshahr, Iran. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (131) :159-164
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6583-fa.html
نقیبی سیدابوالحسن، حمیدی مهرانه. سنجش نگرش جوانان نسبت به ازدواج در شهرستان قائمشهر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (131) :159-164

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6583-fa.html


چکیده:   (7573 مشاهده)

سابقه و هدف: ازدواج عامل تشکیل خانواده و تکثیر و بقای نسل انسان است. یکی از شاخص‌های مهم برای ارزیابی میزان سلامت جسمی و روانی افراد یک جامعه سن ازدواج است. مطالعه حاضر با هدف سنجش نگرش جوانان نسبت به ازدواج در شهرستان قائمشهر صورت گرفت.

مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی و مقطعی است که با حجم نمونه 267 نفر از جوانان 18 تا 35 ساله ازدواج نکرده قائمشهر با روش نمونه گیری تصادفی در سال 1393 صورت گرفت. گردآوری داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌ای مشتمل بر سه بخش اطلاعات دموگرافیک، سنجش نگرش و ملاک انتخاب همسر انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از نسخه 22 نرم‌افزار SPSS و آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهایی چون عوامل اقتصادی با میانگین 78/3، عوامل اجتماعی با میانگین 65/3، عوامل فردی با میانگین 53/3 و عوامل فرهنگی با میانگین 25/3 فضای مفهومی نگرش به ازدواج را تبیین و پیش‌بینی نموده‌اند. در عوامل اقتصادی متغیر شاغل بودن، در عوامل اجتماعی متغیر مسئولیت‌پذیری طرفین، در عوامل فردی متغیر نیافتن فرد مناسب و در عوامل فرهنگی متغیر اعتقادات مذهبی اهمیت بیش‌تری داشتند. مهم‌ترین ملاک انتخاب همسر از سوی نمونه‌های پژوهش وفاداری و تعهد اخلاقی با میانگین 82/4 بود. بین متغیرهای دموگرافیک و نگرش نسبت به ازدواج ارتباط معنی‌داری یافت نشد.

استنتاج: ازآنجایی که در این مطالعه تلفیقی از متغیرهای اقتصادی، فردی،اجتماعی و فرهنگی حیطه نگرش جوانان نسبت به ازدواج را شامل میشود، اتخاذ سیاستهای مناسب با الویت برنامههای اقتصادی برای ترویج ازدواج توصیه میگردد.

واژه‌های کلیدی: ازدواج، نگرش، جوانان
متن کامل [PDF 122 kb]   (3236 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb