دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 234-229 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavi S A, Nikkhah M, Poormoosa R, Mousavi S J, Ahangar Darabi A. Evaluation of Tympanometry Results and the Need for Ventilation Tube Placement in Children with Cleft Palate . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :229-234
موسوی سید عبداله، نیکخواه مهدی، پورموسی رستم، موسوی سید جابر، آهنگر دارابی اعظم. بررسی نتایج تیمپانومتری و لزوم گذاشتن لوله تهویه گوش میانی در کودکان مبتلا به شکاف کام. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :229-234

سابقه و هدف: شکاف کام از ناهنجاری های شایع صورت می‌باشد. از مهم‌ترین عوارض آن اختلالات شنوایی انتقالی است. در این مطالعه بر آنیم تا وضعیت تیمپانومتری و لزوم گذاشتن لوله تهویه (VT) را بررسی نماییم.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی یازده ساله که روی کودکان در محدوده سنی یک تا دو سال انجام گرفت، تیمپانومتری قبل از عمل جراحی بر روی کودکان مراجعه کننده جهت ترمیم شکاف کام انجام شد و نتایج آن به شکل سه گروه استاندارد A، B و C ثبت شد. در صورتی که نتیجه تیمپانومتری نوع B یا C بود، جهت بیمار VT تعبیه شد. مشاهدات جراحی از نظر وجود ترشحات سروزی، چسبنده یا چرکی ثبت گردید. نهایتاً این مشاهدات با نتایج تیمپانومتری و نوع شکاف کام مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: در مجموع 48 بیمار وارد مطالعه ما شدند که از این تعداد 22 نفر پسر و 26 نفر دختر با میانگین سنی 15 ماه بودند. در تیمپانومتری قبل از عمل بیماران، 21 گوش نوع A، 68 گوش نوع B و بقیه نوع C بوده است. در واقع در 5/87 درصد افراد حداقل یک گوش تیمپانوگرام غیر طبیعی را نشان می‌داد که نیاز به VT داشت. در 3/93 درصد موارد گوش میانی حاوی ترشح بود که در 80 درصد موارد این ترشحات از نوع غلیظ یا چرکی بوده است و بین نوع ترشحات و نتایج تیمپانومتری ارتباط معنی‌داری وجود داشت.

استنتاج: از آن‌جایی‌که اکثریت بیماران مبتلا به شکاف کام، تیمپانوگرام ناهنجار دارند، به نظر می‌رسد در همه بیماران حتی بدون ارزیابی اولیه با تیمپانومتری می‌توان  VTگذاشت.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گوش و حلق و بيني